0

O seară în imagini și cifre

Miercuri seara a fost foarte mare forfota în atât în Cluj, cât și în afara lui, la Bonțida. Foarte foarte multă lume în amândouă locurile. Dacă la punctul de întâlnire din Cluj, Muzeul de Artă, se aștepta un car și-o roabă de oameni, la Bonțida, în curtea Castelului Banffy, unde a rulat Odesa în Flăcări, publicul numeros a întrecut orice așteptări din partea staffului TIFF.

Înainte a fost și Din ON în OFF, organizat de TIFF și TVdece.ro care a reunit oamenii din online la Opera Plaza. Mulțumim pentru sala pusă la dispoziție și scuze pentru deranj. :) Aici am stat juma’ de oră, deci am pierdut tot ce a fost mai interesant și de aceea vă indic un loc unde să citiți despre curajul de a ieși în față, a speakerilor care n-au mai făcut așa ceva.

Revenind la ce începusem, nu o să vă pot da cifre exacte, dar la Bonțida speculez că s-au adunat între 1.200 de oameni și 2.000 cât a estimat Tudor, care a stat la intrare și care totodată se ocupă de paza și siguranța festivalului. Cât despre screen-ingul RObotzi, care s-a desfășurat la TIFF Meeting Point de la Muzeul de Artă, mi s-au comunicat cam 600 de oameni care au mișunat prin curtea interioară a instituției în cauză.

Pe scurt, în cadrul TIFF 2011 s-au întâmplat 2 evenimente care au umplut, într-o seară, două locuri culturale de excepție, așa cum probabil nu s-a întâmplat niciodată. Bine, fenomenul RObotzi nu se înscrie la actul cultural, dar organizatorii au reușit măcar să-i facă pe cei prezenți să pronunțe Muzeul de Artă.

Din alergare am reușit să surprind poze de la Bonțida, acolo unde atmosfera a fost… după cum veți vedea foarte relaxată. Lumea s-a așezat pe pe iarba proaspă tăiată, nimeni nu s-a plâns că nu sunt locuri, a fost mișto.

După Odesa în Flăcări, am fugit repede la party-ul RObotzilor din Obsession the Club, ăla din vârful dealului, unde ca să ajungi cu taxi dai juma de salar. :P

La party Robotzi s-au lansat și primele două piese cântate de MO și F.O.C.A, pe care Piticu le-a postat în exclusivitate la el pe blog! :)) Click acilea dacă încă nu le-ați auzit.

Atât deocamdată, voi reveni cu amănunte despre ziele care au mai rămas din TIFF.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *