10

O zi nașpa se cunoaște de dimineața

Te trezești cu o dorință absurdă de a mai dormi măcar 5 minute și te întrebi retoric “cine dracu a inventat mersul la lucru, și facturile”? Știi că Adam e de vină pentru tot. Dacă nu era naiv, cine știe cât dormeai acum.

Intri în baie, tragi repede un duș că nu ești numai tu, mănânci, îți pui pachețelul și te cari. În juma de oră ajungi la birou. Abia aștepți să-ți torni o cană de cafea mare cât brațul lui Mr. Proper, dar stupoare! Nu mai e cafea! Faci repede un calcul: 8 ore de lucrat fără licoarea neagră ce face combustie între neuroni! Adică o veșnicie.

Te duci resemnat la țigară cu o cană de cola zero, asta mai era prin bucătăria intreprinderii, și speri să asimilezi ceva cofeină de acolo. Fără efect. Nici măcar nu reacționezi la glume. Nimic nu e ca și cafeaua. Gustul ăla amărui e acum mai prețios ca rezerva Băncii Naționale a Românei. Da’ nu-i bai, oricum, ai mai trecut prin situiații de astea de criză și încă ești întreg.

După ce era să ațipești de câteva ori în fața monitorului te gândești că ar fi bine dacă ai face ceva să depui un oarecare efort. Scoți pachețelul și începi să-l rumegi. Realizezi că e trecut de 12.00 și parcă parcă ziua devine mai frumoasă.

- Vezi bă? îți zici. Fraiere, vezi că nu-i chiar așa de rău. Pesimistule! Emo-ule!

Într-o oră cedezi în fața colegului care te ispitește zilnic întrebându-te dacă vrei și tu ceva de la magazin. Azi vrei. O cafea sau o ciocolată. Aduce ciocolata. Un baton de 2000 de calorii. Decât 2000 de calorii. Cafea n-aveau! Mă rog, la Oncos niciodată nu găsești nimic. Cineva acolo sus nu te iubește.

Se temină sticla de cola. Până la urmă se termină ziua și implicit tura de lucru. Înainte să pleci, probabil pentru că ești în zodia Fecioarei, faci curățenie la locul de muncă.

În drum spre coșul de gunoi realizezi că tot ce-ai lăsat tu azi în urmă se numește generic, gunoi: un ambalaj de cioco, de sandwich, de țigări și o sticlă de cola. Dar privește partea bună a lucrurilor. Ai rămas sigur cu cel puțin 2000 de calorii! Pe care nu le vei da jos săptămâna asta. Clar nu. :D

 

10 Comments

    • precum a zis autorul “licoarea neagră ce face combustie între neuroni”

  1. :))

    Mda, pe mine mirosul de cafea ma face sa ma trezesc fericita….adica…ma face sa ma trezesc…. Dar consider ca lumea e mai buna cu cioco si cafea… si nici nu ma uit la calorii :P

  2. Gandeste pozitiv si ti se va intampla pozitiv! … pe numele meu gasesti un link catre o postare de’a mea … pe tema cafelei ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *