6

Oricine poate fi comentator sportiv!

Io nu-s aşa mare fan al fotbalului, dar ştiu clar că aseară a fost meci mare la Cluj. Steaua a jucat un meci tur în play off-ul Europa League, în compania Ţ/CSKA Sofia, adică a ălora ce fac concurenţă litoralului românesc, adică bulgarii.

Şi s-a umplut Clujul de bulgari, care s-au întrunit aici pentru a o pune de un drinkbuilding, activitate imperios necesară înainte de a merge pe stadion pentru a-şi susţine echipa favorită. În termeni sportivi, ei sunt un personaj colectiv, adică ei au fost al 12-lea jucător.

No, nu puteam să pierd un meci în care nicio echipă nu juca acasă dar era asistată de peste 20.000 de oameni, în direct la faţa locului. Prin urmare am lăsat marele nimic ce-l aveam de făcut şi m-am uitat pe net, acolo unde lumea TV se mişcă cu o întârziere de 30-40 de secunde. Lucru mişto aş putea spune pentru că dacă urmăreşti fluxul de informaţie de pe Twitter, care se mişcă în timp real, ştii când să fii atent pentru că urmează o fază tare. Nici nu-mi imaginez cum aş putea să urmăresc un eveniment important care captează atenţia tuturor, fără să am Twitter-ul deschis. Comentariile care se perindă în reţeaua asta de socializare sunt mai mult decât delicioase. :)) Vă provoc să vă faceţi cont!

Meciul a fost făinuţ, Steaua a jucat muuuult mai bine decât mă aşteptam, iar comentatorii au făcut ce au ştiut ei mai bine, au fost varză. Lucru pentru care iau şi bani. Mă gândeam aseară că o şcoală de comentatori sportivi n-ar strica, apoi m-am constrazis şi am convenit cu eul meu interior că ar fi cam la fel ca facultatea de jurnalism, şi atunci gradul de inutilitate al şcolii ar fi ridicat.

Până la urmă, dacă toţi ştim fotbal, de ce dracu’ n-am şti şi să comentăm nişte meciuri de fotbal în direct? :)) Oricine poate fi comentator! Chiar şi eu care, repet, sunt praştie coaptă la capitolul ăsta. Ştiu la fel de multe despre fotbal câte ştiu şi despre hokey. :)) Că amândouă există.

Pentru a susţine ideea că oricine poate fi comentator, am tras nişte print screen-uri cu activitaea mea de Twitter din timpul meciului. Am comentat inclusiv şi comentariile comentatorilor! NOTĂ: M-am luat pe mine ca exemplu pentru că-mi eram cel mai la-ndemână, deşi alţii au făcut treabă mult mai bună ca mine.

După cum vă spuneam, pe net există delay, şi deşi am deschis laptopul în momentul în care s-a dat primul gol, eu l-am văzut în direct, nu în reluare! :))

Nedumerit de numele unui jucător întreb pertinent
O mostră de trolling, din plicitsealăŞi o mostră de creativitateDupă care Bănel îi faultat în sensul că-i pune unul piedică în timpul maratonului, moment în care concluzinez, din nou pertinent, căDumă de comentator
Tatu ratează, Hurducaş comentează

Altă dumă de comentator

Am făcut şi un mic banc în pauza publicitară

Începe repriza a 2-a. Costea ratează

Tănase îi urmează exemplulDupă care mă simt nevoit să intervin la remarca lui Daniel

Noul intrat pe teren, Rusescu, se agita fără finalizare

După al doilea gol îl şi vedeam pe Jiji cum se umflă-n epiderma aia de machedon în faţa microfoanelor şi mi-am imaginat un mix de bucurie

La finalul meciului, din nou o concluzie pertinentă

Şi o încercare timidă e a explica succesul Stelei, pentru care am făcut apel la basmele copilăriei

Scor final Steaua 2 – 0 CSKA Sofia. Şi probabil mai important ca scorul e faptul că suporterii clujeni, fie ei stelişti sau nu, sunt mult mai civilizaţi ca ăia din Capitală. Mult mai civilizaţi, ceea ce mă face să-i dau dreptate lui Marian Dorobanţu, care îmi zicea luni, uimit, că aici e altă lume. Mai e nevoie să menţionez că acum imaginea suporterului român e puţin reabilitată în ochii europenilor? :)

Ştiţi de ce n-a zis nimeni, din mulţimea prezentă pe stadion pleacă din Gruia! ? Pentru că practic Steaua e homless şi ardelenii au milă pentru amărâţi şi izgoniţi. :D

 

6 Comments

  1. recunoaste: singurul motiv pentru care ai scris acest post e ca sa iti ramana in arhiva trollingul tau pe twitter pe tema meciului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *