0

Pâine şi circ. 21 de minute din democraţia altora

În timp ce la noi se arde Constituţia pe rug, că oricând poate face vrăjitorii şi astfel să dea peste cap planurile noii stăpâniri, în alte părţi se serbează independenţe şi democraţii. Cu focuri de artificii, cu drapeluri, cu petreceri, cu familia, cu prietenii. De americani vorbesc că ei îşi sărbătoresc ziua azi, 4 iulie. Noi pe 1 decembrie, ştiţi?

No, sărim puţin registrul politic care-mi mănâncă din ce în ce mai mult gândurile şi ajungem la… tot la politic. Adică vorbim despre partea de comunicare politică despre care am mai spus una alta aici. Deci ce vreau să zic e că echipa de comunicare a lui Barack Obama continuă să fie sclipitoare!

Mai ţineţi minte când dădea pumnul cu omul de serviciu de la Casa Albă şi poza a ajuns pe net? Acum au scos una mişto cu el şi nevasta-sa, când se uitau la focurile de artficii. În 21 de minute a primit peste 14.000 de like-uri şi aproape 800 de share-uri.

Aţi observat că poza a fost publicată prin intermediul unei aplicaţii de Facebook care poartă numele lui, da? Aşa ceva o să văd în România doar dacă mă urc într-un Delorean.

No, şi cam aşa se petrec lucrurile prin democraţia altora. Au şi uitat că au o gaură în economie cam cât Groapa Marianelor. Comentariile la poza de mai sus relevă asta. M-am uitat pe diagonală şi n-am văzut nicio înjurătură îna lea aproape 1.000 de mesaje. Semn că cineva a înţeles  la ce se referă celebra maximă “pâine şi circ”.

Şi atunci nu pot să nu mă întreb la noi de ce nu au înţeles că circul ăla se referă la altceva decât certuri? De ce c*cat nu ne pot atrage ăstia ai nostri atenţia de la problemele reale ţării cu un mega party şi tot mizează ca bovinele pe scandal?

 Mă rog, pentru 21 de minute m-am uitat peste gard în ograda altora. Aş fi vrut să fiu acolo.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *