5

Penibilitatea e o stare de spirit

Orele 14.00. 22 de grăzi în termometruri. Vreme faină, viață faină, miros de țuică cu un buchet puternic de tutun, amintiri în ceață și o singură certitudine: a fost sâmbătă. Duminica se anunță faină. Ce a mai rămas din ea.

Ne bem cefeaua la 14.30 și o oră mai târziu aflăm că restaurantul din vârful Feleacului nu are terasă funcțională. Dar are panoramă.

Degeaba am vrut să fim noi mai cu moț că tot pe Bulevardul Eroilor am sfârșit. Ca toată lumea.

Nu se previziona niciun element surpriză la orizont. La un moment dat însă discuțiile noastre puternice despre poilitică se desfășurau pe un fundal sonor neprevăzut. La 200m de noi se protesta. După 5 minute trece un puști de 16 ani cu fular și ochelari de soare, pe skateboard, fluturând un steag anti RMGC. Scap un “ai dreacu hipseri” și mă întorc la berea din pahar. După alte 5 minute, la 50m de noi, 20 de oameni cu o medie de vârstă respectabilă, doi câte doi, zbiară în fața Consiliului Local Cluj “JOS BĂSESCU!”.

Dintre cei 200 de oameni care erau la terase n-a schițat unul o grimasă, de cum să se întoarcă să vadă ce se întâmplă.

WoW! Ignored by Thousands! (Happy Feet 2)

Am înțeles. Jos Băsescu. Dar în locul lui? Ce punem? Avem ce?

Nu e zi dată de la Dumnezeu să nu protesteze unu-ntr-un fel sau mai multe feluri. Protestați băi, protestați. Că e la modă, nu că e necesar. La fel ca și tinerețea, penibilitatea bag samă că e o stare de spirit.

5 Comments

  1. sambata dupa-masa am trecut si eu prin Pta Universitatii in Bucuresti, erau mai mult de 20, poate vreo 50, dar nu stiu ce scandau, insa imi pot imagina

    wow, ignored by thousands! :)

  2. Cum sa n-avem pe cine pune? Pe MRU. Ca daca i-a dat in gura lui Gadea, inseamna ca e cel mai valabil om de pe planeta asta. Se stie: Gadea e un etalon! :D

  3. Stiti cum se saluta de 3 luni incoace jandarmii cu protestatarii?
    R: Pe maine! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *