0

Poate că jurnalismul nostru mai are o şansă

Săptămâna trecută a umblat din share în share şi retweet în retweet o informaţie care implica două nume sonore: Mihnea Măruţă şi Adevărul.

Conform Pagina de Media, Mihnea Măruţă va părăsi din nou Clujul şi va merge la Bucureşti pentru a coordona Adevărul din poziţia de redactor şef.

După cum spuneam şi atunci… pe o parte mă bucur, pe alta nu. Mă bucur că-i e recunoscut gradul de profesionalism, nu mă bucur pentru că Clujul are iar cu un jurnalist mai puţin. OradeCluj.ro, pe care l-a condus din 2011 până acum, e unul dintre puţinele site-uri care nu fac call to action cu VEZI AICI sau DINCOLO.

Casa Jurnalistului a realizat un mini interviu cu “unul dintre jurnaliștii adevărați din România”.

Rolul nostru, al celor cu 15/20 de ani de expeienţă în presă românească, ar fi acuma de a vă ţine spatele [...] să vă asigurăm libertatea totală să spuneţi voi adevărul.

Ultimele materiale (1, 2, 3) semnate de Ilişoi, băieţii de la Casa Jurnalistului şi oamenii ca Mihnea mă fac să zic că poate jurnalismul nostru mai are o şansă. Până pe la jumătatea lunii trecute am căzut de acord cu mine că nu ar mai avea. Mă rog, de o vreme am devenit extrem de negativist. Negativism îi spun cei din jurul meu, eu mă consolez zicând că-s realist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *