4

Poliţia Română se adaptează realităţii şi comunică creativ

Poliţia Română mă surprinde din ce în ce mai plăcut. Campanii ca asta sau asta m-au făcut să privesc cu alţi ochi ceea ce generic numeam miliţie.

Tot la capitolul ăsta intră şi noua campanie (Beţivul, volanul şi bocitoarele) împotriva condusului pe bază de alcool. S-a apelat la un mix cretiv de arhaic cu monden în sensul că s-a adaptat un ritual de înmormântare desprins din Baltagul lui Sadoveanu, cu ritualul clubbingului lui Pitong. S-au înlocuit hostesele bunoace cu bocitoare, s-au adaptat nişte versuri pentru un impact major şi s-au luat la bocit persoanele care ieşeau din club.

Ai băut, maică?
Te urci la maşină, aoleou un’ te duci?
Un’ te duci, tu, maică, dragă,
De ce stai întins pe stradă?
Piei Satană cu venin,
Tu i-ai dat alcool din plin,
Mi l-ai luat de la lumină
şi l-ai suit în maşină,
Primeşte-l tu Doamne sus,
C-a băut şi a condus

Unii s-au enervat, alţii au făcut ochii cât cepele, iar alţii s-au amuzat în timp ce dezlegau prosoapele cu mesajul ”Dacă ai băut, conduci pe ultimul drum”, ataşate oghlinzilor maşinilor.

Am înţeles că e doar un teasing pentru un clip amplu despre campania despre care vorbim, pe care-l aştept. De când Poliţia Română face paşi spre a se adapta realităţii comunicând creativ, altfel mă uit la omuleţii în uniformă albastră. Pentru mine, într-o lună a reuşit să-şi reabiliteze imaginea aşa cum n-a reuşit în 20 de ani! Poliţia nu e compusă doar din burtoşi cu iq redus.

Pobabil că aţi observat bannerul din dreapta, de aci de pe blog. Mda… staţi în case! :D M-am apucat de şcoala de şoferi, context în care cred că o astfel de campanie ar avea un efect mai mare încă de pe băncile orelor de legislaţie.

 

4 Comments

  1. Nu cred ca politia a creat campania, ci doar au finantat-o, dar da, jos palaria pentru chestiile creative pe care le-au produs.

    • În primă instanţă prea puţin îmi pasă cine gândit-o. Mie-mi comunică Poliţia, nu agenţia. :)

  2. Politia nu are bani sa plateasca. Politia nu plateste campaniile pe care le face. Se lucreaza mereu cu cei care accepta colaborari “pro bono” .
    Eu cred ca e bine sa ramaneti la ideea ca, desi sunt multi idioti in politie, sunt destul de multi cei care sunt O.K. si care gandesc normal (pentru secolul in care ne aflam!). Va spun asta ca unul care lucreaza in interior si stie ce se intampla. Sunt foarte multe aspecte pozitive, lucruri gandite asa cum sunt gandite si aplicate in toate tarile civilizate, dar nu pot fi puse in practica mereu, in principal din doua motive: unul este ca te mai lovesti de “factorii de decizie” care nu sunt intotdeauna cu un IQ adecvat, iar al doilea il reprezinta o parte din categoria “executantilor” tributari mentalitatilor “mafiote” si cu “viziune” proprie, gen “ia mai lasati-ne ba cu ce e dincolo…”, in general vorbind, cei care nu vor sa lase romanica sa devina ROMANIA adevarata. In rest, Politia este deschisa tuturor propunerilor de bun-simt care vin din partea societatii civile!

    • “Politia nu are bani sa plateasca. Politia nu plateste campaniile pe care le face. Se lucreaza mereu cu cei care accepta colaborari “pro bono” .” Adica… agentiile presteaza moca?! Ma… mi-e greu sa cred. In schimb nu mi-e greu sa cred ca in Politie sunt majoritari aia OK. Lucru care ma bucura, mai ales ca mi-e confirmat din interior. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *