0

Politica e despre “dedesupturi”, nu despre dedesubturi

Povestea cu nenea Borbely Laszlo e oarecum veche. De prin vara anului trecut. Atunci se povestea cum că ar fi renovat nuş ce apartament, pe nuş unde, din banii altcuiva. O fi cadou, n-o fi, o fi renovarea motivul sau n-o fi, cert e că Direcţia Naţională Anticropţie consideră că avem în faţă “trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere”.

Acum, dacă vă întrebaţi de ce făcea ieri pe nedumeritul şi spunea că nu ştie nimic din ce zice DNA, există o explicaţie, dată chiar din interiorul direcţiei:

Purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, a explicat că “atât timp cât un ministru se află sub protecţia imunităţii, procurorii sunt împiedicaţi să facă orice fel de act procedural faţă de acea persoană, inclusiv citarea acestuia în vedere aducerii la cunoştinţă a învinuirilor“. sursa

Pe de altă parte, e imposibil ca el să nu fi ştiu ce-l paşte… în apropierea Sfântului Paşte. Toţi avem cunoştinţe şi prieteni care să ne prevină în caz de necaz. Mă rog… şi atunci de ce a mai fost nevoie de o discuţie, în prealabil, cu primul ministru, şi nu şi-a dat direct demisia de onoare? Cum se aşteptau mulţi să facă?

 

Pentru că în general, în politică, şi nu cred că doar la noi, e vorba despre “dedesupturi”, nu despre dedesubturi.

sursa foto

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *