1

Presa vs Sistemul educaţional. Râde ciob de oală spartă

Şocant de-a dreptu. Ce se întâmplă de ani de zile în scoli azi devine ştire de primă pagină. Profesorii şi elevii flirtează între ei, trăiesc poveşti de dragoste şi aşa mai departe. E de-a dreptul şocant. Să mai tragem o ştire despre asta, să-l acuzăm pe profesor că a violat fără a-i acorda prezumpţia de nevinovăţie şi să cerem pedepsirea lui. Aşa procedează minţile luminate cu bec economic fără a se gândi măcar o clipă că poate eleva aia chiar a stat capră de bună voie şi nesilită de nimeni. Vezi cazul de la Jean Monnet, unde elevele au faimă chiar dacă n-au trotuar.

În acelaşi ton să ne arătăm surprinşi că elevii fac sex normal sau an… ormal în baia întreprinderii educaţionale. Ca să setăm bine contrastul, să face referire la vremurile nostalgice în care se trimiteau bileţele de dragoste şi se lăsau garoafe anonime în bancă. Toţi am văzut Liceeni, dar nu toţi vedem lumea în care trăim, care de bine de rău a evoluat şi-şi trimite SMS-uri sau chat-uieşte. Nu cred că există liceu, nici măcar cu profil religios, care să nu fi fost scena unei poveşti de dragoste între elevi şi profesori sau între elevi şi elevi, fie la baie, fie acasă.

Dar să facem totuşi tam tam pe tema asta pentru că oricum sistemul educaţional din România e varză şi trebuie să accentuăm asta. E chiar o scuză ca să distribuim materiale pornografice REVOLTĂTOARE, cu minori.

Cam cât de ipocrit să fii încât să avertizezi că “următoarele imagini pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor” pe o galerie foto care arată fix o tipă din clasa a noua care practică un sex oral prietenului ei dintr-a 12-a? Tipa s-a lăsat fimaltă, boul a filmat-o, ca mai apoi să dea share imaginilor în tot liceul. Mai era nevoie de un articol pe tema asta, semnat de speciliştii în stiri, care să o facă vedetă la nievel naţional?

Sistemul educaţional e naşpa, dar întâmplările astea se întâmplă şi-n sisteme edicaţionale mult mai evoluate. Nu-mi pasă de astfel de informaţii. În primul rând pentru că nu fac subiectul unei ştiri de interes şi-n al doilea rând sunt sigur că boardul de conducere al liceului a aflat despre întâmplare şi va lua o măsură împotriva tuturor părţilor implicate, nu numai impotriva celui filmat/pozat, cum face presa. Aştept o reacţie din partea protecţiei copilului.

De acord. Şcoala s-a degradat, dar presa în ce stadiu e când publică asemenea galerii foto? Râde ciob de oală spartă.

One Comment

  1. E Halucinant unde duce acest asa zis “demers jurnalistic”..mi-e scarba si greata cand citesc/vad astfel de lucruri. Si la mine in liceu au fost astfel de povesti de dragoste, unele consumate, altele nu, insa cert e ca nu s-a mediatizat pentru ca nimeni nu e pur sau fara greseli. Pacat ca desantarea a ajuns la asemenea cote si nici nu vreau sa ma gandesc unde vom ajunge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *