1

Produsul unei minți odihnite, de ardelean

Am înțeles că-i zice sushi ardelenesc. Aparent n-ai nevoie de cine ce știe sofisticăraie culinară ca să-l faci. O brișcă, o tablă de slănină, o pită și niște ceapă verde sunt suficiente. Atuul maxim e că-l poți face oriunde și prin asta mă refer chiar și la coasă.

Dar… pe lângă faptul că e o blasfemie la adresa bucătăriei cu ochii migdalați, sushiului ardelenesc îi lipsește un ingredient vital: brânza de oaie!

Oricum, încă o dovadă că creativitatea face bucătarul apreciat. Ceea ce nu pot spune și despre mine. Creativitatea mea moare odată cu primul pas făcut pe podeaua buctăriei.

Pun pariu că dacă s-ar pune așa ceva pe tava evenimenteleor corporate cu haleală, sushiul ardelenesc ar pica primul pe câmpul de luptă gastronomic. Până la urmă, în fiecare fițos corporatist român există un mic țăran care tânjește după o melodie populară și o bucată de slană udată cu țuică.

sursa foto

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *