0

Programul (a)politic câștigător

Românilor le plac ofertele. Nu spunem că “oferta senior” e soluția pentru o viață mai bună, chiar dacă pare, spunem doar că așa se construiește un program politic. Pentru o viață mai bună.

Ambele părți implicate în procesul de votare trebuie să fie deopotrivă mulțumite. Atât politicianul, dar mai ales alegătorul care nu mai înghite prea trâmbițata reformă, creștere economică și reducerea corupției.

Pentru o mai bună înțelegere a celor care sunt sau vor să intre-n politică, o să luăm ca exemplu concret “oferta senior pentru pensionari”.

Politicianul e fericit că nu are nevoie de costuri suplimentare ca să-și vadă proiectul pus în practică, ba chiar sunt nule și-l costă cel mult o semnătură, iar alegătorul este mulțumit că are atâtea beneficii cu minimum de efort. Cât ai zice “pac! pac!” el face chiar și un act de altruism gen “iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Din nefericire pentru politician care este departele. Aici, clișeicul sloganul “Viitorul e în mâinile tale” ar avea cel mai mare ecou din ultimii 22 de ani, iar candidatul și-ar face campanie cu cheltuieli minime! Dacă sunteți atenți o să descoperiți o mulțime de alte lucruri care pot fi influențate.

Înțelegeți? Alegătorul vrea ceva palpabil, realizabil și care să contribuie cât de puțin la fericirea lui. Ca programul “oferta senior pentru pensionari”. Atât de simplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *