3

Promoţie: La 2 sticle de ceai primeşti una cu soluţie de curăţat paharele!

În 2011 avem foarte multe magazine care vând de toate și care pe vremuri se numeau “Alimentară”. Pentru că acum se numesc hipermarket, tindem să credem că alimentara de dinainte de ’89 și de câțiva ani după, a evoluat. Angajații au tricouri cu mesajul “Sunt aici pentru dumneavoastră” dar nu vă bag în seamă sau “Întrebați-mă orice” în afară de marfa de pe raionul meu.

Printre altele, fără să fie vizibil de cumpărător, la raft și-a făcut apariția  marcendising-ul. Pe limba românească înseamnă arta de a aranja marfa pe rafturi în așa fel încât, tu, cel cu bani care treci printre ele, să le cumperi și de-ți trebuie și de nu. De aia îs așe fain puse toate.

Despre ONCOS am mai vorbit noi. E locul ăla unde tristețea îi spune casă. Plus că numele este unul total neinspirat:

ONCOLOGÍE s.f. Ramură a medicinii care studiază tumorile canceroase; cancerologie. [Gen. -iei. / < it. oncologia, cf. gr. onkos – tumoare, logos – știință].

No, revenind la aranjatul produselor pe raft, la ONCOS e vraişte. Am surprins, sub “ochii vigilenţi” ai angajatului care desfăcea lângă mine nişte baxuri de oarece, am surprins deci, capătul raftului care dă spre intrare. Lângă Lipton şi biscuiţi avem soluţie de curăţat paharele:

undeva în spatele HQ BRD din Mărăşti

Mai jos, la baza raftului, sunt 2 pungi de detergent pentru haine. Nu se văd pentru că am încercat să fiu cât mai discret, şi nu am fost atent la încadrare. Greşeala mea.

Oricum, din câte ştiu eu, normele nu prevăd o astfel de asociere a produselor prezentate. Partea proastă e că tâmpenii de genul ăsta găseşti în toate magazinele lor.

No, trimiteţi copiii după suc! :D

 

3 Comments

  1. ahahha! mda! am facut scoala pentru asta cica! dar daca-i angajeaza pe aia care-o facut liceul in satu nou de sus sa faca asta …pățăști!
    Superb oricum, I love Romania zi de zi more and more

  2. Eu nu înțeleg cum mai rezistă încă pe piață. Mai mult decât atât, nu înțeleg cine ar alege să cumpere de la ei după prima vizită.

    • ai fi suprinsă să vezi câtă lume merge, pentru e e singurul din zonă. după cum vezi și eu mai intru acolo, dar mă uit de 15 ori ce urmează să cumpăr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *