1

Protestele din București. Retrospectivă din bucătărie

Avem proteste. Scenariul de acum seamănă izbitor cu cel din ’89 și după multiple comparații și analogii, astăzi oamenii specialiști ai presei, au ajuns la concluzia că tocmai am fost martorii celor mai violente proteste din ultimii 20 de ani. Nu le-am trăit intens pe primele, n-o să-mi dau cu părerea. Voi relata timid, într-o manieră specifică, ceea ce am văzut de pe scaunul din bucătărie uitându-mă aproape simultan pe Realitatea TV, Antena 3, TVR Info, Twitter și Facebook. :D

Așadar după bastoane, pietre, scuturi și gaze lacrimogene urmează un moment de respiro și totodată neașteptat:

crizanteme. pentru mai târziu. if you know what i mean.

Protestatarii oferă flori jandarmilor, dar ei le refuză pe motiv că-s alergici. Ofensați de refuz. protestatarii au început să arunce cu pietre! Li se dă cu gaze pentru potol! Răspuns VIOLENT la gazele lacrimogene ale jandarmilor! Protestatarii curăță ceapă și aruncă cu ea înspre forțele de ordine! Vorbind serios acum, a fost nasoală treaba. Un reporter de sex feminin de la Realitatea TV n-a mai putut continua intervenția pentru că s-a înecat cu gaz lacrimogen.

Între timp observ că așchia nu sare departe de copac. Mi-a luat 16 ani să-mi dau seama de asta.

MARIAN, Y U NO CRATIMĂ?

Yep. Soru-mea criticând presa ca un veritabil troll ironic. Când mai crește vă arăt poza și numele complet. Până atunci să revenim la ale noastre. Protestele noastre.

Prin bunăvoința regizorului de platou cameramanului beneficiem de un prim plan, din spate, cu Robocop românesc produs de scolile Ministerului Apărării și Internelor. Un lucru e sigur. L-aș vrea prieten, nu dușman.

stai mă drept!

Inevitabil unii și-au luat-o pe coajă. Surprinzător sau nu au ajuns și la secție, după o selecție la grămadă atent făcută de jandarmerie. Frate, e protest spontan! Te-ai dus acolo și ești mirat că ți-o iei? Poate fi anul 2012! Nimănui nu-i pasă! Mulți zic că au recunoscut în mulțime lideri ai unor mari galerii de suporteri fotbalistici cunoscuți pentru agresivitatea lor. Normal că (și ei) au fost că ei au cohones și știu joaca cu protestul, că doar n-or merge ăia ce-s acum în clasa 0 (zero) pregătitoare.

Și din nou au leșinat unii. Deh, așa-i la proteste. Să vină SMURD așadar, că doar el e fitilul bombei cu nemulțumiri. A fost salvat, acum e timpul să-i salveze și el pe cei care au făcut asta!

la dubă, nu la cer. zi-le loredana!

La un moment dat mă uitam în același timp pe Realitatea TV și Antena 3. Am tras o concluzie. Pemiteți-mi să vă desenez pentru ca acțiunea comprehensivă să aibă happy ending fericit:

de bine | de rău

Cu tot respectul cuvenit unor persoane care activează în Antene, Antena 3 chiar a fost penibilă cu ocazia protestului. A închis ediția specială cu o familie care a ajuns la secție după ce stâlpul ei, un psiholog care printre altele zbiera ca din gură de șarp… femeie, a fost săltat și aparent învinețit de oamenii legii. Dacă vreți să știți fetița lor a făcut pipi pe ea și mămica dădea interviu la TV insistând că-i stă odrasla udă în frig.

Cumva cumva, când orologiul a bătut miezul nopții, jandarmii au considerat că toată lumea trebuie să meargă acasă și ca să nu mai împartă pulane, a împărțit pijamalele.

La în jur de ora 00:30 Piața Universității era goală. Niciun intelectual nu mai era în perimetrul ei. Toți erau în dube sau la secții și consemnau declarații, procese verbale sau amenzi. În numele legii.

Vă vine să credeți sau nu, românii întârzie și la proteste. De asemenea, ei pun și întrebări ușor idioate. Individul din poza de mai jos a întrebat pe steamul online al Realității TV, care transmitea din piață, unde poate vedea protestele live?

Iar alții avansează teorii spiritualo-conspiraționale. Facebook, mare-i rețeaua ta.

După care lozinca JOS BĂSESCU! a avut primul rezultat notabil.

Și gata. Asta a fost tot. M-am anchilozat în fața laptopului, dar a meritat. O să am ce le povesti nepoților despre revoluția de la 2012.

Azi au fost ilegale protestele, mâine în schimb:

Închid relatare cu convingerea că Laszlo Tokes likes Raed Arafat.

Hai, să protestați bine!

P.S. Despre ce a fost la Cluj găsiți informații aici.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *