2

Puteau fi mai mult de 8 milioane de euro

Doamnelor, domnilor… Black Friday-ul românesc s-a cam încheiat. Avem și primele rezultate al promotorului eMag care a lansat deja un trend.

Statistica campaniei Black Friday eMAG:

  • Vizitatori: 1,1 milioane (5% din populatia Romaniei!)
  • Numar produse comandate: ~90.000
  • Valoare comenzi inregistrate: ~8 milioane Euro

Este probabil cel mai interesant fenomen de cumparaturi petrecut vreodata in Romania. Viralizarea online a informatiilor despre promotii s-a petrecut la o scara greu de imaginat si fara nici un precendent. Informatiile noastre din piata indica trafic si vanzari de cateva ori mai mari decat intr-o zi obisnuita la toate magazinele online romanesti din toate segmentele de piata, indiferent daca si-au anuntat sau nu participarea la Black Friday.

Sursa: eMag.ro/blog

Traficul e ok. Îl aprob. Numărul produselor comandate, de asemenea, cu mențiunea că sunt comandate! Suma finală este însă amețitoare de-a dreptu! Motiv pentru care în ultima jumătate de oră am stat la telefon cu 2 oameni mai avizați decât mine într-ale afacerilor și e-commerce-ului. Concluzia e că 8 milioane de euro poate fi o sumă reală, strânsă în 12-13 ore, dacă “adăugăm în coș” că în horă sunt și alte entități de retail implicate. Spre exemplu la Flanco Obor din București lumea se calcă-n picioare organizat:

Concluzia e că 8 milioane de euro e roabă de bani. O sumă frumoasă, dar care putea fi și mai mare dacă mândră-mea putea să comande mașina de făcut pâine, ce azi era la 150 lei! Dar n-a putut face comanda pentru că din ca din cauză de server cumpărat mai mult ca sigur tot cu ocazia Black Friday! >:)

Și binențeles, puteau fi și mai mulți de 8 milioane de euro și 150 de lei dacă aceeași mândră-mea nu mă combina în 5 minute că un Play Station 3 Slim la 799 lei nu e o prioritate pentru casa Hurducaș!

P.S. Ce-i aia Black Friday?

P.P.S. Curioși cum arată depozitulul eMag?

2 Comments

  1. De ce naiba se cheama Black (?) Friday pana la urma. Black ptr cine ? oricum performanta e impresionanta, cu tot fondul asta de “botisti’ romanasi. Noroc cu cate o mandra mai pertinenta ca altfel suma era 28 de milioane nu 8 ! Sic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *