15

Puterea obișnuinței naște idei geniale. Mai ales în weekend

Din oarece motiv, dimineața asta m-am trezit pe la 07.30  și am intrat în panică pentru că la 08.00 trebuia să fiu în redacție! Ca de obicei nu mi-am amintit nici acum când mi-a sunat ceasul pentru că de obicei îl opresc inconștient. Întind mâna, apuc telefonul, apăs pe buton cu o precizie de invidiat și gata. Toate astea cu ochii închiși. Am văzut io filmarea.

Ca să ajung la radio ar fi trebuit să fiu deja pe drum și NU ERAM! Am luat repede pantalonii pe mine, bluza, am vârât periuța de dinți în gură, am scos salamul din figider, am tăiat chiflele și am încercat același proces și cu untul, proces eșuat. Era atât de tare că a transpirat cuțitu’ de la cât am frecat cu el cubul lactat!

Și acum atenție! Pentru prima dată în viața mea mi-a venit geniala idee de a băga untul în, din nou atenție, cuptorul cu microunde, așa la juma de minut că doar n-o fi foc!!! Am învârtit senin cheița și-am plecat să termin lustruitul smalțului bucal.

Ding! Merg să-l scot pe unt din cuptor să-mi fac pachețelul. Deschid ușa și… mi-am dat dreptate când am zis că parcă am învârtit de buton până a ajuns în dreptul cifrei 2:

"Disperare", sculptură în unt.

Următoarea idee genială a fost să-l scot pe geam. Tot cam jumătate de minut. Am plecat să-mi aranjez podoaba capilară și când m-am întors era, evident, exact așa cum l-am scos din figider! Am uitat de el și era în aceeași stare de agregare numai că sub altă formă. Numai că mai chinuită.

În timp ce căutam o soluție pentru a pleca cu ceva mâncare la mine îmi cad ochii pe termostatul de la centrală care avea extrem de multe multe liniuțe pe ecran. Lucru de altfel normal pentru că era sâmbătă!

Iar eu sâmbăta și duminica nu lucrez! N-am mai făcut confuzia asta gravă din liceu. Jur pe roșu.

15 Comments

  1. Si eu am comis-o odata exact la fel, si mi-am dat seama in fata caminului ca e sambata…. Dar in apararea mea pot spune ca noapte de inainte a fost interesanta :))

  2. a meu sot s-a trezit la ora 7….seara….era asa in amurg…lucru care l-a indus in eroare si si-a sunat seful…(p atunci era sclav p plantatie) sa isi ceara scuze ca nu a ajuns la timp,adica la ora 6,la lucru..dar ca va lua un taxiu si in 15 min e la lucru. =))=)) norocul lui a fost ca sefu nu a vrut sa faca misto de el si i-a zis ca a incurcat momentele zilei..sa se uite mai bine la ceas sa vada daca e P.M sau A.M =))=))

  3. Asta cu untu’ a facut-o și un prieten, se l-a cules cu lingurița din cuptorul cu microunde. :-)
    Io încă n-am pățit niciodată să încurc zilele săptămânii, numai în vacanțe, când pierd șirul zileleor, pentru că nu-mi pasă dacă e sămbâtă sau luni. :lol:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *