16

Reflexul Pavlovian din platourile Antenelor

Antenele dezvoltă din ce în ce mai bine o atmosferă de bodegă, ca să fiu elegant și să nu zic mahala. După faza cu Dan Captos în a cărui emisiune a fost arătată o filmare cu fostul premier Emil Boc în timp ce se schimba la vestiar, deci nud, aseară, Mihai Gâdea și Dana IsteriGrecu, au dat-o puțin de gard continuând trendul.

La Sinteza Zilei aseară se dezbătea problema bolnavilor de cancer și lipsa morfinei necesară în spitale. Șeful Casei Naționale de Asigurări de Sănătate am înțeles că a intrat singur și de bună voie în direct, prin telefon, încercând să le explice ce i s-a părut lui că n-au înțeles.

Ei bine… angajații Intact Media l-au luat la șuturi în direct pe Lucian Duță, șeful CNAS, spre deliciul celor din platou care-i apladau așa… de întărâtare.

Mitocan și restul celor spuse în secvența postată pe YouTube am înțeles că nu-s singurele. Gâdea jusțiarul l-ar mai fi făcut și dobitoc și nesimțit.

Luni cineva mă întreba dacă nu-s tentat să merg la școla de televiziunea a Intact Media. Atunci am răspuns că nu pentru că oricine poate pune nuduri în spațiul lui de emisie, nu-ți trebuie școală specială pentru asta și la fel, oricine se poate isteriza gratuit ca Dana Grecu sau maimuțări ca Mircea Badea. Azi revin asupra răspunsului meu și mai adaug că oricine poate face scandal și adresa injurii în direct, repet, fără a face o școală specială pentru asta. Dacă așa se face jurnalism, nu mersi.

Ajung la concluzia că ce se întâmplă acum în platourile Antenelor e o mostră de reflex Pavlovian dus la un alt nivel. Dacă le spui moderatorilor un nume din fosta sau actuala guvernare/administrație deja salivează și mârâie. De parcă numai așa ar primi bucata de cărniță.

16 Comments

 1. Tipul asta de balacarie mediatica tine de jurnalism canibalic, adica prindem victima, o sfartecam si o dam publicului! Asa ceva ar trebui aspru sanctionat pentru ca Antena 1 mai are o emisiune in care astfel de comportamente sunt prezente constant (Acces Direct).

   • Eu nu prea ma uit la emisiune pentru ca nu prea tolerez violul vizual pe care ei il fac. Insa la un moment dat, ma uitam cu mai multe persoane. Si curiozitatea ne-a impins sa zabovim. Si privind noi, ca niste oameni decenti, i-am vazut pe Stelian Ogica (o vedeta de carton) si pe iubita lui (care i-ar putea fi fiica), sub pretextul ca domnisoara ar avea cea mai mica talie din romania. Ceea ce am vazut a fost mai mult decat talia: duduia si-a dat jos o foarte sumara rochita ramanand in niste lenjeria intima (adica o pereche minuscula de tanga)…iar ca lucrurile sa fie duse la extrem, camere au stat la propriu sub fundul ei, spectatorii avand prilejul sa fie atat medici proctologi si ginecologi. A fost absolut grotesc. Si nu am vazut ca televiziunea sa ia vreo amenda.

 2. cand o sa-ti moara cineva drag de cancer, pentru ca nu a avut bani de medicamente o sa intelegi de ce seful de la casa de asigurari de snatate e un jeg… eu plateam pentru maioca-mea 4780 de lei pe saptamana pentru niste medicamente. statul prin casa de sigurari trebuia sa le plateasca. ghici? nu le-au platit. a trebuit sa le platim noi. si cei 80 de lei de la sfarsit erau transportul pentru ca veneau cu o masina de frig. nici macar cei 80 de lei nu i-am primit inapoi. de ce? pentru ca o comisie de la casa de asigurari nu ne-au aprobat cererea… asa ca fara sa ii iau apararea lui Gadea, casa de asigurari e o sleahta de jeguri umane care fac afaceri in stil mare…

  • Gaben întâmplarea face că s-a întâmplat deja ce zici tu la început. Știu foarte bine ce-i în interiorul CNAS și cine-i Lucian Duță. Dacă ai înțeles că iau apărarea sistemului află că nu o fac. Doar condamn comportamentul și modul cum se lucrează în Intact Media.

 3. eu acum 4 luni. sunt prea proaspete amintirile… si sunt mai mult decat dobitoci. nu ma intereseaza antenele, gadea si restul… dar casa ar trebui sa dispara

  • Îmi pare rău. Am trecut și eu prin niște faze… încât după m-am regăsit în peste 50% din Moartea domnului Lăzărescu. Sund dobitoci, nu le pasă ce se întâmplă etc. și din punctul meu de vedere nu doar CNAS ar trebui să dispară.

 4. Am facut armata la Floresti! Asta ma face sa scriu si eu o postare. Cred ca nu deranjez.
  Domnul “propozabil jurnalist” sa stea pe loc repaus, sa nu incerce la Scoala de Jurnalism nu este pentru el! Cand asculti un interviu si retii doar ce-ti place si ceea ce corespunde parerilor tale preconcepute esti terminat!
  Domnule “propozabil jurnalist” mai ascultati emisiunea inca odata, ascultati-o si pe cea din seara asta si de alaltaseara si atunci, in cunostinta de cauza pronuntati-va, altfel sunteti ridicol!
  Va deranjaza nu stiu ce exprimare, da nu va deranjaza incompetenta, ticalosia guvernantilor,dezastrul in care am ajuns!!!
  Am avut in familie bolnavi de cancer, care s-au stins, cineva drag a fost internat chiar la Cluj si stiu ce inseamna sa te lupti cu sistemul si sa fii calcat in picioare. Noi suntem deranjati de ce a zis Gadea si nu ne deranjaza propaganda desantata a unei puteri care ne duce de rapa!!!
  Ce se intampla cu noi oare!?

  • Indignatule, ai citit comentarile de mai sus înainte să tastezi și să apeși submit comment? În plus în articol e vorbesc despre mere, tu îmi spui despre pere. Faptul că totul se duce de râpă nu-i dă voie lui Gâdea să se exprime prin asemenea ieșiri.

 5. Despre sistemul de sanatate nici nu merita povestit, e…inuman deseori.

  Strict la gâdea/antene, au inceput iarasi mizeriile pentru ca vin alegerile. Sa ne amintim de dejectiile date pe post inainte de ultimele alegeri.
  Sunt sigur ca nicio amenda/sanctiune cna nu-i opreste pentru ca asta e menirea lor si au buget nelimitat pentru asta.
  Decizia e la noi…trebuie doar sa-i punem (pe buna dreptate) pe acelasi calapod cu otv respectiv sa-i scoatem din grila tv si sa adaugam 127.0.0.1 http://www.antena3.ro in system32/drivers/etc/hosts :)
  Eu am renuntat de ceva vreme la orice emisiune antena* dar din nefericire aflu de pe alte site-uri despre ei si nu pot sa nu observ cat au decazut in ultimii ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *