3

Rezident Evil. Varianta etnobotanică cu ierbarul aferent

Îmi amintesc că am flat de ierburile astea legale acum 3 ani. Eram în Costineşti, pe plajă, şi între 2 perechi de sâni, am văzut la un moment dat ceva ce clipoceşte strident. Mă gândsc că no, clar nu comunică nimeni prin codul morse că la cât alcool e în jur nu e nimeni capabil să facă asta.

Mă duc mai aproape şi văd o tarabă verde pe care scrie “Legal Herbs”. Zic pfuaaai, n-are cum să fie la ce mă gândesc eu! Şi fac paşii mai mari! Ba era la ce mă gândeam io! Incredibil! Azi nu călcăm iarba, o fumăm! :D Pun mâna pe primul exponat şi întreb ce-i? Repede primesc informaţia! Era Marihash şi costa 100 de lei! No, ok, cam scumpuţ, da’ cred că-mi iau, zic io în admirand eticheta. Da’ când mă uit mai atent văd că scrie sare de baie&co. Aloooo! Tanti, păi pe asta scrie altceva şi niciunde numele-ce-nu-trebuie-pronunţat! De 100 de lei cumpăr sare de baie de la Real fără egal de are tot cartieru’ ce fuma. Da’ cum drac să fumezi aşa ceva? Ultima dată când am verficat, asta se punea în cadă. No io rămân la Winston şi aşa se dă moca pe plajă.

După ceva vreme, în Cluj fiind văd o roabă de astfel de chioşcuri, plasate strategic. Atât de strategic că era le-am numit “Magazine de vis a vis”, nu de vise. Erau goale ziua, pline ochi noaptea şi o coadă afară mai ceva ca la pâine. Dimineaţa se mutau toţi la urgenţă! Până medicii au devenit exasperaţi şi totodată îngrijoraţi mai ales că substanţele astea etbonotanice îs şi greu de descoperit la analize. Şi pe bună drepate. De la un caz pe sătămână ajunseseră anul ăsta la un caz pe zi!

După indelungi sesiuni de băgat beţe-n roate, se reuşeşte oficial închiderea lor. Oficial zic pentru că ierbuitorii nu au închis toate tarabele. Da’ ieri s-a luat atitudine şi au fost sigilate ultimele 4. Şi amu-s păzite 24 din 24 că vin etnozombii şi rup sigiliile să fumeze o sare de baie. Rezident Evil frate, nu alta! Diferenţa între ăia şi ăsţia e că, deşi-s palizi, merg cu mâinile-n faţă şi au salivă în colţul gurii, strigă: sare de baie, sare de baie! Nu creier, creier! :))

Acu’ spiritu’ civic s-o trezit în omenii din Cluj şi s-a încropit o campanie împotriva consumului de “vise”, vezi Doamne. No, şi aici îl evidenţiem pe #Zicu, care cu minte de copywriter fiind o făcut un ”ierbar etnobotanic”, în care zău că nu vrei să ajungi. Pe cât e de tare ideea campaniei, pe atât e de… horror. Zău.

P.S. Bob Marley n-ar fi fumat niciodată aşa ceva.

3 Comments

  1. de ce nu faceti campanie impotriva alcoolului(fiind unul dintre cele mai puternice droguri) a tutunului si a prostiei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *