4

România, te iubesc. Da’ leagă-ți haterii!

Pe internet, e clar, umblă o groază de dubași. Oameni dubași. Cu probleme mai mari sau mai mici. Cel puțin asta e percepția majorității. Dar nu-i chiar așa de rău, mai mulți ciudați ca la TV n-o să vedeți veci. Există într-adevăr persoane care se numesc generic hateri. Ei sunt cei care se nasc cu ceva mai mult spirit critic peste limita admisă și care le bagă sula-n coastă dacă nu spoiesc gardurile site-urilor cu ceva comentarii de ra… sfăț. Din cercetările mele a reieșit că din îndeletnicirea asta ei și-au făcut un scop în viață. Haterii au talent. Și umblă liberi.

De asemenea am observat că în online sunt oameni care posedă, sau afișează, o anormală doză de bun simț care zău că mă seacă dintr-un raționament simplu care-mi spune că-i rost de ipocrizie. În cazurile astea avansez două teorii: ori respectivul user a avut codul bunelor maniere atașat toată viața de corp, ori e om de cur… te și urmărește să obțină ceva prin acțiunea de periere. Nu de puține ori scepticismul meu e sufocat de prezumpția de nevinovăție pentru că sunt conștient de linia fină care desparte admirația și pupincurismul. Până la proba contrarie.

Pe net există și oameni binevoitori, altruiști, înclinați către aproapele lor și care au născut, spre exemplu, campanii umanitare care au rezultate neașteptate și mult mai bune ca un teledon organizat cu ocazia sfintelor inundațiilor.

Din categoria de mai sus face parte și noua inițiativă #jobpenet. Un alt haștag care se vrea a fi locul de întâlnire dintre angajator și tânărul șomer ce se visează SEO, PR sau marketer online. Fie vorba între noi, mediul ăsta e plin de oameni care sunt convinși că sunt cei mai guru în domeniile amintite.

Râdem și glumim, dar din scrolul dat pe pagină am văzut că sunt oameni care și-au găsit potențiali angajatori folosind metoda asta. De asta sunt convins că #jobpenet ăsta va da de lucru unora. Dacă va scăpa țara de șomeri, pun pariu că Boc moare de ciudă că nu s-a gândit primul la asta! :)) Iar Twitter va adopta un nou slogan: Twitter hiring people!

Din una într-alta m-am gândit că și io am spirit civic și întreprinzător și ar fi mișto să-mi mișc falagele în folosul comunității. Așa că m-am gândit la niște categorii pe care le-aș putea ajuta și am scornit #transferpenet, #milăpenet, #blowjobpenet și #jointpenet. :D

Primul poate fi folosit de neamul Becali pentru a descoperii noi talente ieftine, al doilea de BOR ca o alternativă la cutia milei, al treilea după cum se vede e un haștag de matrimoniale și ultimul pentru dealeri că mi-e milă de ei cum stau pe la colțuri iarna.

Hai dom’le nu fi hater, că ideile noaste de pe net nasc și vor naște “succesuri”! :D

4 Comments

  1. Eu zic sa lansezi pentru Copos #transferpenet, si repede, pana nu se scufunda planeta :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *