1

Romanian Pie: La capătul puterilor

Băi, se cam întâmplă marea migrare politică. A început undeva în aprilie şi are apogeul acum. Nimeni nu e surprins de asta.

Pe principiul nimic nu se pierde, totul se transformă, tot PDL-ul devine USL. Nu mai ţin minte cum s-a petrecut povestea PNŢCD-ului, că eram destul de mic când pe stâlpi scria Votaţi Cheia, pe un fundal galben, dar am impresia că avem parte de acelaşi scenariu pus în scenă de alt regizor. Viziunea artistului face diferenţa, iar diferenţa a constat într-o literă: L. Adică Votaţi Chelia.

Care-i cauza destrămării unui colos politic apărut din… nimic? Natura umană. Sau mai bine zis instinctul de conservare. Partidul s-a construit pe recompense. Aşa au apărut oamenii loiali ai portocalei politice. Când acestea n-au mai fost ori n-au mai fost suficiente, la care se mai adaugă gradul crescut de superioritate al celor cu funcţii, loialii au devenit trădători motivaţi de bunăstare. Să luăm cazul particular al dimineţii de astăzi: Sorina Plăcintă.

La votul moţiuniii de cenzură după care Guvernul Ungureanu a picat, Sorina Plăcintă, senator PDL, plângea de se scuturau hainele pe ea sub privirea Elenei Udrea şi a obiectivelor camerelor televiziunilor. Elena din pedelTroia o privea impasibilă, vizibil neafectată de “durerea de burtică” pe care a invocat-o Sorina Plăcinta ulterior pentru a-şi explica lacrimile. Lacrimi de plăcintă.

La un moment dat se zvonea că Elena ar fi închis-o pe Sorina într-un birou ca să nu o lase să voteze motiunea de cenzură. Adevărata, neadevărat, jocuri de culise de genul ăsta sigur s-au mai petrecut. Originea lor: disperarea. USL era la porţile regatului de ceva vreme şi după ce a aruncat o vreme cu cornete prin ţevi de tuberman de le-a distrus plasele de ţânţari, gluma s-a îngroşat ca sosul bucătarului de la Master Chef fără ca PDL-ii să-şi dea seama. Şi i-a pişcat ţânţarii de i-a julit! 

Dacă vă întrebaţi ce i-a zis Elena, cu al ei caracter puternic, Sorinei… ei bine, nu-i mare filosofie.

Dacă o alinta şi-i spunea că va găsi o soluţie la probleme ei, printre care şi aia cu fii-su, nu cred că-şi făcea bagajele pentru a pleca la PNL, care sigur i-a promis un loc cu lumină şi verdeaţă. Şi e în măsură să i-l ofere atât ei cât şi lui Andrei Plăcintă, fiul. Sau mai ales lui că am o vagă bănuială că asta a fost miza schimbării taberei.

Ca o ironie a sorţii, Elena Udrea şi-a dat deja o demisie înaintea ei. Iar noi ne amuzăm. Râdem, dar nu-i râsul nostru.

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *