6

Să ne batem joc de toată lumea, fără jenă

Am stabilit deja, chiar în repetate rânduri, că suntem o naţie de amuzanţi şi că dacă nu ai simţul umorului nu prea ai ce căuta în prea frumoasa Românie. Nici măcare dacă te cheamă Bear Grylls.

Avem abilitatea ca orice subiect, indiferent de împrejurări, să-l transformăm în mişto. Da’ mă, e ok asta, dar toate au o limită.

La noi în Cluj, există de câteva zile, ceva ce ne minunează. Cel puţin pentru mine şi apropiaţii mei faptul că două magazine cu acelaşi profil şi implicit concurente, stau sub acelaşi acoperiş. :)) Să vă explic:

E de la sine înţeles că Billa l-a acceptat pe Penny Market, din motive lesne de înţeles, dar greu de acceptat. Mă opresc aici cu explicaţiile că mă fulgeră nişte jocuri de cuvinte ce au un rezultat neortodox. :D

Ieri am fost în stânga că în dreapta sigur nu aveau ce cătam eu. Am luat de la raft produsul, am plătit şi am dat să ies din unitate. Dar n-a ieşit. Ceva nu era la locul lui, cutia pentru donaţii ce se afla în dreapta mea mi-a atras atenţia.

Avea ceva în plus, nu numai bani, şi am zis că nu se poate, trebuie se fie ceva greşeală. Aşa că m-am apropiat. Şi m-am enervat. Era exact cum bănuisem. Cineva s-a gândit că ar fi fun să facă o donaţie mai altfel. Nişte bonuri de casă cu care nici de şters nu te poţi şterge.

Mno.. ce să mai zic? Că-s convins că în urna de faţă nu-s numai 2 astfel de donaţii? Da! Îs convins! Asta-i unul dintre momentele care mă tentează să-mi reneg naţionalitatea. Doar mă tentează.

Când dracu’ o să învăţăm şi noi cum să ne comportăm într-o societate ce pe deasupra se pretinde şi europeană?

6 Comments

  1. POi hai sa dam vina pe babe chioare care au crezut ca e urna de concurs … si poate castiga pensie pe un an. Asta ca sa nu ma iau de cretini care nici macar amuzanti nu mai sunt :)

  2. Poate au pus bonurile acolo sa arate cat au cheltuit in magazin si nu mai au bani si pt asta. Sau poate sunt doar nesimtiti. Oamenii sunt ciudati, nu stiu de ce ne mai miram de asa ceva…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *