5

Să tragem experienţa de urechi, să-i explicăm că nu-i tot timpul relevantă

Sau cum s-a făcut Clujul de minune.

Acum câteva zile s-a iscat un scandal. Cineva din presa locală a vrut să-şi lustruiască imaginea publică, spre a ieşi în evidenţă puţin, dar a confundat ceara cu şmirghelul şi chiar a dat cu el peste mai multe caroserii care nu aveau nevoie în momentul ăsta nici măcar de o urmă de cheie. Deh, omul n-a fost atent, deşi cică are o experienţă într-ale presei. Se mai întâmplă. Greşeala e omenească. Sau prostească.

La baza bulgărelui mediatic a stat o postare cu fir epic în care autorul explica pe blogul său, cu lux de amănunte, cum a jucat el un meci de fotbal pe Cluj Arena, pe care toţi o credeam fată mare, cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi alţii care pot face oricând subiect de presă dacă se întâmplă cumva calce strâmb. De reţinut că totul a fost off the record! Iar asta înseamnă că domnul jurnalist cu experienţă trebuia dracu’ să se abţină, că e una dintre principalele reguli, chiar elementare, din breaslă! Dar ca un băieţel râzgâiat a trebuit să se laude în faţa blocului cât e el de privilegiat, cu cine a bătut mingea şi unde. Mai mult, pe sistemul picture or didn’t happend a făcut şi o frumoasă galeriuţă foto, în caz că ar fi avut cineva dubii despre cele povestite cu atâta măiestrie puerilitate. 

A ieşit scandalul şi ca un bun comunicator a ales să facă un update articolului iniţial, după care să-l şteargă cu totul. A fost ras din analele internetului. Şi măcar de o lăsa aşa, că lumea începuse să uite incidentul. Azi a revenit cu explicaţii, acuze şi mai ales scuze. Mi-am permis puţin să plivesc textul care poartă titlul: SCUZE, Alin Tişe! şi să extrag ce ne interesează, că jurnaliştii sunt nişte “hiene” şi aleg doar ce le place:

[...] Romania e tara cu acei oameni carora le poti face de o mie de ori bine si e deajuns ca odata sa nu-i poti ajuta sau, pur si simplu, crezi ca meriti si tu sa te simti bine jucand o miuta pe un gazon care tie ti se datoreaza ca-i verde, inierbat si moale, si pentru asta esti crucificat public. Pentru toate acestea, dar mai ales pentru gafa si naivitatea mea stupida, de a publica pe blog poze de la acel meci, si care i-au facut atata rau, acum in prag de sarbatoare publica, eu vreau sa-i cer scuze lui Alin Tise, sperand, totusi, ca va ramane acelasi om devotat comunitatii sale. RESPECTUL si RECUNOSTINTA mea, domnule Tise! Articolul integral îl găsiţi pe novacescu.ro, dacă nu-l şterge şi pe ăsta.

Nu comentez cele de mai sus, ar fi superfluu. Faceţi-o voi, pentru voi. Pentru e clar că nu aşa se comportă un jurnalist. Şi nu sunt singurul care crede asta.

Am uitat să menţionez că a spus că scopul miuţei dosite a fost testarea gazonului. Da, el şi restul au testat gazonul de pe Cluj Arena. Au calificarea necesară. Poate el a fost chiar grădinar într-o viaţă anterioară. Ilar este faptul că deşi a şters articolul iniţial, el a rămas indexat pe un site care dă click dreapta frecvent.

În concluzie, mai bine ne lăsăm de jurnalism domnu’ Novăcescu şi îmbrăţişăm meseria de tester de gazon. Singurul lucru care-l puteţi leza precticând asta e firul ierbii.

Ideea e că nu doar imaginea unor oameni a fost ştirbită, fără rost zic eu, ci şi a ceea ce fix toţii U-iştii numesc casă – Cluj Arena, dar mai ales a Clujului. Gafa, după cum spuneţi dumneavoastră, a ajuns pe naţional deja. Pentru asta se fac vinovaţi mai ales colegii de gazon care trebuia să ştie ce implică un meci de curtea şcolii înaintea celui inaugural.

Nu-mi pasă de gaşca care a jucat, de agenda electorală sau alte alea, îmi pasă de Cluj. Aşa-s eu, mai legat sau devotat faţă de brandul pentru care lucrez.

5 Comments

  1. Novacescu pupa acolo unde este banul indiferent ca il cheama Tise, Apostu, Funar, Boc, Dimitriu etc etc etc.
    E foamete si ar manca si el o maslina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *