1

Să vorbim puțin și despre Raliul Clujului

Ieri a început nebunia-n Cluj. Așa agitat nu cred că l-am văzut niciodată! Am stat toată după amiaza de ieri și puțin din cea de astăzi, în centru, printre toți amatorii de bere și doritoarele de  poze cu mașini de curse. Și mda… printre curioșii care erau în stare să se suie pe rampa de start fără a lua în calcul că mașina calcă, nu f…  ace cartofi prăjiți!

Da, despre Raliul Clujului vreau să vorbesc puțin, mai ales că l-am asistat de la start. :) Plecarea din Unirii nu fost spectaculoasă, a fost mai degrabă un start festiv al evenimentului, care spre uimirea mea a adunat mult mai mulți oameni ca anul trecut. Vreau să punctez asta, pentru că toți care priveau de pe margine au ignorat concertul Andrei sau al celor de la Akcent, cântări care se desfășurau 200m mai încolo de start.

Nu cred că am văzut atâta fair play, în niciun sport, cât am văzut ieri între piloți, dar cel mai mult m-a impresionat gestul pe care l-a făcut Lorincz Borbely pentru tatăl său, fost pilot de glorie al Clujului. A recondiționat un BMW care e mult mai în vârstă ca mine, și cu care a parcurs toate probele cu mama sa pe post de copilot.

În poza a 3-a Lori ne explica, mie și lui Bogdan, că portbagajul era prevăzut cu loc special pentru canistră, necesară pentru a realimenta pe traseu pentru că rezervorul nu era suficient de încăpător pentru cât de însetat era motorul. :)

În altă ordine de idei, Raliul Clujului a fost câștigat de Valentin Porcișteanu, urmat pe podium de Bogdan Marișca, locul trei revenindu-i lui Dan Gârtofan.

M-am băgat puțin în seamă la sosire cu toți piloții și cred că unul singur nu s-a plâns de nisipul întâlnit pe traseu, dar s-au minunat de prezența fanilor de pe probe, care au fost câtă frunză și iarbă! :P

Nu am poze cu câștigătorii acestei etape, era prea mare agitație la sosire ca sî mai am timp de așa ceva, dar am de la plecarea de ieri câteva. Enjoy. :)

Au predominat Mitsubishi-urile, tocmai de aceea, după cum arată și galeria foto, am încercat să surprind și alte mașini. Și dacă ați fost atenți, am lăsat ceva mai grav pentru final! :)) Unul dintre piloții clujeni este fan Robotzi. O informație pentru Lorand: mașina a fost pilotată de Ferenti Iosif și Temes Adrian. :)

În rest toate bune și frumoase, mai ales că între un start și o sosire am pus mâna la extra frigruia de 100m, și pentru care mai am o tură de poze!

P.S. Mulțumesc Bogdan că m-ai infectat și cu raliurile. Asta-mi mai lipsea!

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *