3

Salată de fructe cu iepure a la Hurducaş

Apoape că ieri am avut o zi normală. Zic aproape pentru că m-am hotărât așa dintr-o dată să intru-n bucătărie și în alte scopuri decât a mânca, ci pentru ȘOC! a găti! Da. Am mai făcut un pas înspre a învinge bestia.

Mi-am făcut cruce de trei ori, am scuipat în sân, am bătut în lemn, am zis un Doamnea ajută sfârșit și… am deschis congelatorul! Voi știați că este gheață-n el?!! Zici că-i zăpadă, nu alta! Și acolo-n zăpada aia, îndrumat de-un SMS, am aflat carnea de iepure.

După juma de oră de Google în care am căutat cum ar trebui să-l pregătesc, m-am energat negativ și m-am uitat în jur. Eram tot în bucătărie.

Așa că am luat fain frumos carnea și-am pus vin alb peste ea până am lăsat-o fără aer, am curățat cartofi, 2 cepe, 2 morcovi şi am uns tava cu uleiul pe care-l mai aveam prin casă. Şi parcă era prea puţin. Dar la o privire mai atentă mi-am dat seama că am mere şi pere! şi-am zis că… BINGO! :D

Am dat bucăţile de carne prin… ceva mirodenii din care-mi mai amintesc piper şi boia :D , le-am pus în tavă, le-am ornat/acoperit cu legumele şi fructele secţionate anterior şi a ieşit asta:

Adică salată de fructe cu iepure. :D Peste care am pus vin! Tada!

Am încins cuptorul pe care abia l-am aprins, am pus pe tavă o folie de aluminiu şi am pus cartofii la fiert. Mda… am făcut piure ca şi garnitură. Nu-s mândru de asta, dar am zis s-o keep it short and simple.  Şi-am aşteptat.

Am văzut-o pe Esca îmbrăcată-n roşu, am auzit-o cum a zis ea Bună seara Bucureşti, bună seara România! şi mi-am pus o dorinţă. Apoi am văzut un grupaj de ştiri plin de pozitiv, fără violuri de bunicuţe, crime pasionale şi sinucideri din dragoste. Deci se poate şi fără. La final am privit ştirile din Steaua… pardon, sport! :D

Între timp mirosul din cuptor a fost atât de WOW încât mi-a crescut stima faţă de mine cu vreo 2 grade! :D

Produsul final a fost incredibil de neaşteptat. Pentru mine. Că de la EA am auzit:

- Puteai să foloseşti şi tu un vin mai bun…

3 Comments

  1. musai sa incerc si eu reteta ta. Un SMS – altul, nu al tau – ma indruma ca am si eu in congelator un iepure sacrificat in aceleasi conditii. Daca vedeam mai repede reteta smangleam doua pere din fructiera ta !! hi hi (din ala cu drac mov)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *