6

Şaorma, mâncare tradiţional românească şi un meniu diversificat

Când te gândeşti să trebuie să mănânci repede ceva, că n-ai timp mult la dispoziţie, clar îţi vine în minte cel puţin un nume de fast-food. Au un meniu variat, care tot timpul conţine ceva e placul tău. Şi-n plus nici nu mai trebuie să speli vasele după ce ai terminat de mâncat.

Starleta oricărui fast-food este fără îndoială şaorma/shaorma/shaworma. Cu de toate. Nu de puţine ori m-am întrebat cât mai durează până vom zice că e tradiţional românească, aşa cum a făcut şi cu sarmalele. Ei bine, minunea este pe cale să se înfăptuiască:

Într-un meniu românesc o şaorma e aşezată la loc de cinste, e chiar fruntaşă, cum bine-i şade. Acum observaţi ingredientele fiecărui fel de haleală.

Aşa-i că e un meniu foarte diversificat? Bamboo Express din Haşdeu is the best. :D Întrebare de 100 de puncte: ce conţine supa zilei? :D

6 Comments

 1. Eu stiam ca saorma (shaworma, whatever) romanesca e sarmaua. :) N-o prea vad prin niciun meniu, fastfood sau normal.
  Ce sa-i faci, globalizare!

   • Turcalizare? Arabizare? :)
    Balcanizare? Aia-i deja stapana locului…

    Dar sa stii ca si nemtii baga la greu si doner si kebab si orice alta chestie de pe la turci (inclusiv saorma, dar nu chiar ca pe la noi). S-au convins, poate, ca-s mai sanatoase decat americanismele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *