0

Semne bune weekend-ul are

Redactând io ştiri aşa, cum fac în fiecare dimineaţă, am realizat că weekendul ce va să vie, dar care începe de astăzi :D , va fi rupere în Transilvania. Habar n-am cum s-au sincronizat toate, dar cert este că vom avea parte de ele!

Începem cu Sibiul unde se desfăşoară de astăzi un importanat eveniment, aşteptat de toată lumea:

  • Festivalul Internaţional de Teatru (aka FITS): timp de zece zile vor avea loc peste 90 de reprezentaţii stradale, la care se aşteaptă o participare zilnică de peste 40.000 de spectatori. Conform directorului festivaluiui, Constantin Chiriac, la nivel internaţional e al 3-lea, după Edinburg şi Avignon. Programul complet îl găsitţi www.sibfest.ro.

La Cluj:

  • Astăzi încep Ziele Clujului! Deschiderea oficială va avea loc în Piaţa Unirii, de la ora 17.00, când va cânta Andra “piele de găină”. Programul complet aici şi o poză din print:

  • Festivalului Internaţional de Artă Fotografică începe tot astăzi aşa că o să avem parte de 40 de expoziţii printre care şi astea două.
  • Raliul Clujului va lua startul în această seară în parcarea Polus Center. Bolizii vor pleca din Piaţa Unirii, asistaţi de mine, la microfon. :D Sama că astăzi Drumul Judeţean  107 R Cluj-Napoca – Recea, între km 9 si 15  va fi închis astăzi până la 13.30 pentru că se fac teste premergătoare raliului.

  • Mâine seară avem #MovieParty, organizat de TVdece şi TIFF, în Le General, după ce dăm gata frigăruia! Să veniţi costumaţi! :)
  • Duminică, de la 18.30, se poate vedea în direct meciul cinci al finalei campionatului de baschet masculin dintre CSU Asesoft Ploieşti şi U Mobitelco BT Cluj-Napoca, pe un panou de 12 metri, montat pe platoul din faţa Sălii Sporturilor.

La Satu Mare:

  • De astăzi până duminică va găzdui cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al (atenţie!) Pălincii. Se va desfăşura la fel ca anul trecut, în Grădina Romei, dar și la Muzeul Satului din orașul Negrești Oaș.
  • Concert de jazz în aer liber, în această seară de la ora 21:30, prestat de formaţia Benko Dixieland Band din Budapesta. Gupul e foarte grav, “în 1987, a fost recompensat de către preşedintele SUA, Ronald Reagan, care le-a acordat o distincţie în semn de recunoaştere, şi le-a adresat mulţumiri în numele poporului american că reprezintă în lume jazzul de cel mai înalt nivel.”
  • Mâine, se organizează Ziua Orașului Satu Mare, în Centrul Nou, și vor începe la ora 11.00, cu fanfară și majorete! Vor fi concerte de muzică ușoară, folk, blues, dance și hip hop, precum și concursul de frumusețe Miss Ziua Orașului.

No, şi cam atât! Weekend mişto să avem! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *