4

Sfaturi practice: Cum să-ți micșorezi comunitatea din jurul site-ului

Primesc un mail stupid. De fapt, corect spus e un alt mail stupid. De la managerul celei mai mari rețele de socializare pentru bloggerii români, care anul trecut se plângea că va închide rețeaua pentru că nu știu ce dificultăți a avut omul. Și atunci am primit mail. Mesajul tot stupid a fost transpus de către Victor. Am trecut peste. Am zis că lasă bă omul, se chinuie să facă pe dracu-n patru să-și ducă ideea pe culmile gloriei online, mai greșește și el. Asta până mi-a ajuns!

Aseară primesc al nu știu câtelea mail pe anul ăsta, de la Victor, care-mi cerea să dau nu știu ce like, pe nu știu unde ca să crească comunitatea.

Salutare,

In incercarea de a ajunge cat mai repede la peste 15 000 de membri ai comunitatii, indraznesc sa te rog frumos sa ne ajuti si tu cu un Like pentrutoateBlogurile.ro !

Exact deasupra activitatii comunitatii ai widgetul cu care poti transmite prietenilor ca si tie iti place cea mai mare comunitate de bloggeri din Romania. E posibil ca unii dintre ei sa se bucure ca descopera acest portal si ca-i poate ajuta sa-si promoveze blogurile.

Daca deja ai dat Like, iti multumesc mult!

Victor
admin toateBlogurile.ro

Deci omul face spam, deja din reflex aș putea spune. Constat asta pe Twitter:

Primesc răspunsuri de la oamenii cu care interacționez zilnic:

Deci avem mai mulți nemulțumiți de metoda de comunicare pe care se marșează. Bun. Victor și ToateBlogurile se autosesizează și-mi răspund urgent printr-o bătaie a mădularului peste mine:

Alo! Ce-i cu atitudinea asta?! Era să scap paharul din mână la citirea aberațiilor de mai sus presărate cu nerușinare. În loc să mi se spună că aș putea bifa vreo opțiune-n cont ca să nu mai primesc mesajele astea, sau că nu mi le mai trimit ei și fără bifa aia care oricum se pare că nu există, am avut parte de faza asta. Drept urmare mi-a sărit muștarul și am răspuns în consecință:

După care registrul tonului folosit se schimbă:

Poate că dacă era așa de la început nu mai scriam articolul ăsta. La noi la Cluj e o vorbă: pățăști.

Băi, știți ce? Reveniți-vă! Nu e stupid să acuz o rețea de social networking/social media, adică ToateBlogurile, că face spam pentru simpul motiv că Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, YouTube sau Klout îmi trimit între 0 (zero) și 1 (un) mail pe lună! Și guess what? Mesajul ăla e lecturabil! Nu lamentabil! Și în plus niciuna dintre rețelele de mai sus nu ar fi avut atitudinea echipei ToateBlogurile. Bine că vă plângeți că le moare proiectul. Păi să vă moară bă, dacă nu vă schimbați atitudinea!

Și nu, nu știu cum a fost construită comunitate și nici nu mă interesează. Mă interesează să primesc puțin respect din partea echipei că până la urmă, deocamdată voi aveți nevoie de mine, nu eu de voi. Când am făcut eu contul eram prea bolovan ca să înțeleg ce se spune despre ToateBolgurile și am dat credit proiectului. O vreme însă am abandonat platforma. Nu m-a mai atras câteva luni bune. Apoi de la începutul anului am zis să redevin activ. Acum am ieșit din schemă de tot.

invitator? really? :))

Motivele pentru care am facut-o tocmai le-ați parcurs. Și asta prieteni, e o altă dovadă pentru faptul că organigrama SRL-ului pe care-l patronezi trebuie să conțină și un post de PR. Mai ales dacă nu ai nicio treabă cu domeniul ăsta.

4 Comments

  1. Eu de nenea Victor asta acum aud prima data si nu sunt de ieri pe twitter. Iar despre toateblogurile: ce-i aia???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *