0

Smartphone-ul la români și cum este el folosit

Infograficul de jos nu-mi aduce mai nimic nou, doar îmi confirmă ceea ce bănuiam deja după ce am dat atenție fenomenului care a prins aripi: românul vrea smartphone. Ce face cu el în afară de a-l arăta lumii?

Ei bine… nu multe. Îl întreține cu Wi-Fi, cu jocuri/aplicații moca și pariez că mai deloc utile. Presupun că internetul pe telefon oferit de rețelele mobile e ceva fantasmagoric. Și mă mai enervez/mir că primesc răspusuri la mailurile urgente…

Acum vreun an (sau 2) am pus umărul pentru dezvoltarea unui serviciu care să ajute la optimizarea site-ului clasic pentru mobile. A rămas în stand by, nu mă întrebați de ce. Făceam atunci niște documentări despre mobile marketing & co și am dat peste un studiu care zicea că accesul la internet de pe telefon îl va surclasa pe cel de pe sistemele de calcul tradiționale, până la finalul lui 2013.

Fără îndoială tendința nu poate fi contestată. La mine smartphone-ul a cam înlocuit laptopul. Iar companiile ar trebui să ia în calcul optimizarea prezenței onlinei și pentru terminalele mobile. Practic, sunt cam în al 12-lea ceas.

sursa foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *