5

ŞOCANT: Nu tot ce zboară-i Breaking News!

Când cuvintele-şi pierd puterea, e grav. Mai ales că presa a contribuit major la devalorizarea lor. Nu am crezut că voi ajunge să trăiesc vremurile în care nu trece o zi fără News Alert sau Breaking News. Nu că ar fi ceva neapărat rău în asta, dar subiectele care devin subiectul celor două alerte sunt de 50+1 ori cam penibile.

Nici nu le pot cataloga altfel din moment ce divorţurile mondene devin nucleul celor două, boldate mai sus. Şi mai penibil e când tu ca instituţie, aparent serioasă şi prestatoatoare de Breaking News şi News Alert, survolezi drama unui copil cu elicopterul. Şi nu e vorba că nu înţeleg că vorbim de o afacere, care trebuie să scoată profit.

Tot din cotidian fac parte şi nişte titluri care conţin cuvinte generatoare de curiozitate:

 • ŞOCANT
 • CAZ ŞOCANT nu ştiu une
 • IMAGINI ŞOCANTE
 • REVOLTĂTOR
 • INCREDIBIL
 • şi multe altele care nu-mi vin amu, dar ele există

Şi frate, guess what? Până acum nu m-a şocat nimic din ce trebuia de fapt să mă şocheze! Şi în idioţenia mea, pentru că vreau să văd ceva şocant, insist să dau click. Cred că degeaba o fac  că oricum ceva mai şocant, revoltător, incredibil şamd ca vechiul ogrish.com tot nu o să mai văd. Pentru cei care nu ştiu, pe site-ul cela erau postate execuţii şi torturi ale talibanilor care trec de imaginaţia oricărui scenariu horror hollywoodian.

Revenind în ogradă, că am sărit gardul puţin, alţii încearcă să-şi impună propriile lor “rupturi de ştiri”:

Ce urmează? OMG News?! OMfG News?! :))

Sursa foto.

5 Comments

 1. Cred ca intelegi gresit…astia de unde ai printscreen-ul nu vor sa fie identificati cu produse media al prestigiosilor granzi ai televiziunii de nisa..asadar se folosesc de noi sintagme…Braking Alert … faina asta . :))

 2. Ce inseamna sa fii jurnalist si sa nu verifici informatia ca la carte. Guess what? “Stirea” e de pe citynews si a fost coapta la bascalie de 1 aprilie. Daca citeai “stirea” te prindeai ca e la misto, dar asa ne dam cu parerea nene. Pana la urma, doar nu credeai ca pleaca Tise cu una cu doua…

  • Ce spun eu și ce înțelegi tu. Ai citit pe undeva că aș fi dezbătut subiectul știrii sau că am atacat site-ul care a scris-o? Dacă ești atentă poate înțelegi că am abordat cu totul și cu totul altceva.

 3. Asta nu e “ruptura de stire” e “ruptura de alerta” :)). Cam la fel mi se pare si cu cod portocaliu (si mai stiu eu ce culoare) de ploi. Totul e numa un soc :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *