8

Soluția pentru câinii comunitari, la care nimeni nu s-a gândit

De când mă știu, noi mallitorii de rând, avem în jurul nostru o mulțime nedefinită de probleme. O parte dintre ele le acumulăm pe parcusul vieții, dar cu multe mergem braț la braț de cel puțin 20 de ani.

Din ultima categorie fac parte și câinii comunitari de care fiecare om politic a încercat să scape cum a putut el mai bine. Dacă bine-mi amintesc, conflictul dintre român și câinele comunitar s-a acutizat undeva în perioada în care Băsescu era primarul capitalei. Cea care a sărit atunci în ajutorul patrupedelor a fost Brigitte Bardot, actrița franceză după care tații noștri încă mai salivează când se gândesc la vremurile ei de glorie. :D

Apoi, o vreme s-a făcut liniște și amândouă taberele și-au cotinuat existența ignorându-se sau conviețuind împreună. Și aici pun reflectorul pe ăia care le aruncă mâncare de pe geam, le construiesc adăposturi în fața blocului, care te ocărăsc de fiecare dată când înjuri câinii că se țin scai de tine, dar care niciodată nu i-ar lua acasă!

Dar vremea de pace s-a terminat anul ăsta. Iar suntem la război. S-a votat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân și România iar s-a rupt în două. Partea bună e că din proPDL și antiPDL, românii au devenit proMaidanezi și antiMaidanezi! :D Evident că s-a tăbăcit subiectul pe toate părțile, pe toate mediile și tot degeaba.

Ce să zic, nu-s în nicio tabără și mă lasă rece ONG-urile care latră pentru bunăstarea patrupedelor ce-mi tulbură somnul noapte de noapte sau care o fac pe mândră-mea să mă sune disperată că nu șție cum să iasă din scară că-i haita la ușa blocului! Nu mi-e frică de câini, dar nici nu-i iubesc și reacția mea față de ei e influențată de context. Și chiar dacă nu mă tem, parcă nu m-aș încumeta să merg la pas prin Florești, după miezul nopții. Așa fain latră în cor de am impresia că zilnic se toarnă Frăția Lupilor.

Și soluția, într-adevăr, nu e eutanasierea și nici castrarea. Mai eficientă ar fi încă o rundă de tăieri salariale! Da! Da! Ați citit bine. Pentru că sunt prea mulți cei care își permit să arunce mâncare pe geam/la tomberon, care ulterior devine hrana câinilor! Alți -25% din salar înseamnă să nu mai încărcăm inutil mesele de Paște și Crăciun, adică mai puține resturi de mâncare în tomberoane, și indubitabil mai puțini câini pe lângă blocul omului. Astfel o să avem parte de o siluetă de invidiat dar și de creștere economică. :D

Nici nu știu cum de nu s-a gândit Guvernul la pretextul ăsta de a ne mai tăia din venituri! :D

 

8 Comments

  1. plus ca, am auzit, is extrem de buni pentru mititei … prin urmare, daca e asa, si se intampla cum zici tu, ar rezolva si problema din campusurile universitare … :D

  2. Un vecin de-al meu are în curtea casei vreo 10 câini. Noapte de noapte latră şi scheaună şi îmi strică somnul….parcă au microfoane la gât, termopanul nu are prea mare rol în cazul de faţă. Vara, din cauza lor, nu pot dormi cu geamul deschis!! Sunt de-a dreptul revoltată. La modul general, unii câini sunt drăguţi, dar pe cei care cutreieră străzile noaptea şi mă latră, nu pot să-i am la inimă. Şi nici pe cei din vecini, care îmi curmă somnul.

  3. Pe site-ul partidul-ideal.ro veti putea citi o serie de articole despre aceasta problema, unde se dezbate exhaustiv cazul maidanezilor. Se pare insa ca la anul scapam definitiv de ei: vine o seceta atit de puternica incit seaca practic toate riurile si lacurile mai putzin importante, deci toti maidanezii vor pieri de sete.
    Partea nasoala e ca mor practic toate celelalte animale din tzara…
    Noroc ca oamenii vor primi cite un litru de apa pe zi de la guvern. Desi e cam putzin, atita o sa fie !

  4. Mie imi e necaz de “iubitori”. Si nu ca eu n-as iubi animalele in general/ cainii in particular dar e prea de tot. Daca nu mai poti de grija lui ia unu’ acasa si ai grija lui, du-l la tara la varul Fosocle. Unde mai pui ca sunt si asociatiile alea cu nume idioate( Pisoia, Labus, 3 frati patati ) care mai mult ii fac sa para penibil decat ii ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *