0

Știu ce s-a întâmplat cu Elodia!

Pentru articolul ăsta am avut nevoie de câteva zile pentru a elucida cazul de față, precum și teoria care mi-a încolit în mintea bolnavă de imaginație. Mi-am consultat atât eul atotștiutor, cât și Wikipedia, unde am găsit următoarele:

Porumbelul (Columba palumbus) este o pasăre din familia Columbidae. Este pasărea cea mai larg răspândită în Europa. Corpul porumbelului are formă de fus, aerodinamică. Pe corp are pene, fulgi și puf produse de piele. Penele au rădăcina înfiptă in piele. Fulgii sunt mai scurți, au axa mai flexibilă și acoperă tot corpul.

Capul este mic, rotund, mobil și are în partea anterioară ciocul format din maxilare alungite, fără dinți și acoperite cu materie cornoasă.

Este o pasăre bună zburătoare. Zborul este înlesnit de oasele porumbelului, subțiri și pline cu aer. Ele se numesc oase pneumatice.

Se hrănește cu semințe, pe care le apucă cu ciocul și le înghite. (via Wikipedia)

Hooopa. Așa știam și eu! Eram cât pe ce să-mi reconsider toate cunoștințele pe care le-am acumulat în anii în care eram cel mai mare fan al porumbeilor. :) Unchiul meu era columbofil și avea câțiva prin ograda bunicii, care indubitabil au intrat sub jurisdicția mea! :D

No, pentru bulversarea mea se face vinovat unul din aceeași familie, a Columbidaelor, care acum câteva zile, se chinuia să îngurgiteze o bucată de salam mai grea ca el! Exact! Mânca salam!

De la depărtare am zis că-s io prea obosit și nu văd bine, apoi la o apropiere considerabilă am picat pe gânduri. Am zis că poate porumbeii îs omnivori și n-am știu io, deci ar fi mișto dacă aș pune mâna pe o carte. Dacă-mi pica asta la bac, la proba de la biologie, se alegea praful de cariera mea într-o facultate!

Voi dă dați seama că e posibil ca așa să fi dispărut și Elodia? A dat-o cioacă la pombei! Haoleu domnu’ Dan! Cioacă s-a oprit între destinații, și nu numai că a făcut pipi, dar a și dat-o pe Elodia la banda rufăcătoare de porumbei! Dar cum dracu i-au mâncat oasele? Că n-au dinți. Oare să scuipe acid sulfuric?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *