0

Sunt două feluri de români: cu talent și cu talente

Ieri majoritatea românilor care au acasă un Tv sau conexiune la internet, s-au uitat pe Pro TV la noua isterie națională: Românii au talent. La fel fac și astăzi. Nu cred că mai are rost să explic ce se întâmplă acolo. :D Dar vă zic că e mult mai interesant să privești cu un ochi la emisune și cu altul la monitor sau la telefon, logat fiind pe rețelele de socializare.

Comentariile care vin pe cel de-al doilea canal sunt glazura de pe tort. Și totuși, există și oameni care bagă strâmbe. Probabil că atunci când s-au născut, ursitoarele cu intenții bune erau în concediu.

Cele mai multe voturi date de public s-au dus către Naaaaaaaaaaaaarcis Inău. Cum de altfel era de așteptat. Copilul e firav, are o poveste înduioșătoare și o voce neașteptată.

Apoi juriul a trebuit să mai trimită o persoană în finală și să aleagă  între locurile 3 și 4, desemnate tot de public. Unul era ocupat de o fătucă ce a dresat un câine și altul de doi ardeleni simpatici care au făcut 400 de piruete. Juriul a ales cuplul.

Și au început să curgă mesajele pe twitter:

Da mă! Se fac bani pentru că eminiunea e un produs al unui post de televiziune și ghici ce? Presa a devenit o afacere! Prețul votului, de 1,60 euro/sms, e puțin cam tras de păr, dar se vor găsi șomeri și pensionari impresionați de poveștile din spatele talentaților.

Pe de altă parte, există intrigați care-s nemulțumiți că cei doi ardeleni s-au dus în finală, motivând că a face 400 de piruete nu-i un talent ci o performanță sau chiar rutină. Și mândră-mea care a făcut 7-8 ani de dansuri populare, zice că așa e.

La fel zic și eu, că nu prea ține de talent, dar nici dresoarea nu se încadrează la categoria asta. Până la urmă 400 de piruete nu văd zilnic, așa cum văd câini dresați care așteaptă cuminți în fața magazinului. Așa că mi se pare normală alegerea.

Cineva invoca mai sus definiția talentului. Ei, uite că ea zice și asta:

Și asta:

Astfel deducem că sunt două feluri de români: cu talent și cu talente. Din păcate sunt mai mulți în a 2-a tabără, decât în prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *