4

Sunt o doamnă, ce p…ieptenele meu?!

La mine-n comună, în acest Rai imobiliar transformat în Iad peste noapte de criza economică, există o… să-i zic deloc neglijabilă comunitate rromă. Ea, comunitatea, își are nucleul în cealaltă parte a drumului european ce străbate așezarea, deci la prima vedere, suntem delimitați. La a doua, lucrurile stau altfel. Ei migrează constant printre noi, ăștia ce abia ne obișnuim nu izul fermei de pui, ce se face simțit din prima zi de primăvară. Cum a fost aia de sâmbătă spre exemplu, când m-am hotărât să merg la oraș.

În centrul noii așezări, în cartierul nostru rezidențial, la strada principală tronează un complex comercial format dintr-o pizzerie, o cafenea, două magazine alimentare și peste drum o brutărie. Adică locul e mai select așa și după principiul cine se aseamănă se adună, el, locul, este vizitat de oameni dintre cei mai selecți.

Eram la pas, jubilam printre razele soarelui și mă gândeam la cum voi vedea io o mașină decapotată. Așa-i românul când se veselește c-o venit primăvara, decapotează mașina și dă play muzicii. Nici nu am terminat bine de gândit asta că m-a și pleznit peste ochi un BMW Z3, evident, descoperit. Lângă erau niște inși ușor mai întunecați, care după cum contrastau cu albul Audi-ului Q7 din spatele jucăriei anterior menționată, am dedus că-s de peste drumul european. Hmmm… ciudat, îmi zic. Clar îs veniți din țări străine. Băștinașii au cel mult un cărucior de butelii în care cară diverse.

Când am ajuns în dreptul lor, presupunerea mi-a fost confirmată. Ochelarii de soare, de mărimea celor de schi, pe care scria Versace, mustățile bine aranjate, gecile de piele care făceau aurul mai aur ca niciodată și dinții albi vorbeau de la sine. Ăștia-s domnoși frătiuc… ni ce mașini au, ce întreținuți îs, mai că m-aș împrieteni cu ei, zic eu, în timp ce ei dialogau cu doamna din Audi, ignorând orice normă de reglementare a poluării fonice:

- Hai tu! Hai înăuntru! Hai că am vorbit cu biatu’ de la bar, ți-o făcut o limonadă! Sau vrei altceva? Du-te mo și comandă altceva, zice către unu mai tinerel. Vrei altceva? Că merge ăsta..

- Nu mo! Nu vin! Ț-am zâs că nu cobor. Doară nu-s nebună!

- Hai tu, că nu stăm mult!

- Mo! Ce dracu mo?! Tu nu hânțelegi că nu vin? Mărjeți voi! Io vă aștept aci, doară știi că nu ies nicăirea nepietănată!

4 Comments

    • păi nu? și totuși e lifestyle sau supertstiție? că dacă e prima, româncele ar avea ce să învață, mo! :D

    • :)) presupunem că în cap, din moment ce orice alt pâlc de păr nu se vedea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *