3

Toamna Orădeană, cea mai toamnă dintre toamne

După două ore de mers cu trenul, de fapt de redescoperit CFR-ul:

- Bă, familie TVdece! Am ajuns?!

- Nu.

după 15 minute

- Bă, Beșliule! Am ajuns?

- Nu.

după mult mai multe 15 minute

- Da acuma am ajuns?

- Unde să ajungem mă?!!

- La Oradea?!! Toamna Orădeană Unde Doamne feri??

- Mă Hurducaș, tu când ai fost ultima dată cu trenu? Că te văd așa pierdut, agitat…

- Înainte să se intarzică fumatul în vagoane…

Și am ajuns.

Pe partea cealaltă a peronului, epoca de abur:

Trebuie să recunoaștem că-s oameni gopodari. Ni ce mișto arată. Noi nu avem așa ceva la Cluj. Am venit cu un tren care se supra numește Foamea. Pardoxal, dacă ținem cont că deși eram în el nu-mi era foame.

Am trecut peste aceste aspecte ușor frustrante, am dat peste altele. Din taxiul care era condus de un nene mega simpatic, totul părea proaspăt renovat. Oradea arată altfel decât acum 5 ani când am pășit pentru prima dată în ea. Yep, încă un mit distrus. :) Iar Toamna Orădeană e mai mult decât o simplă serbare a orașului. E la un alt nivel, lucru pe care aș vrea să-l văd și la Zile de Cluj.

Nu mai aduc în discuție varietatea care s-a găsit până acum în cadrul Toamnei Orădene pentru că probabil aș pune totul în lumina subiectivității pentru că toată lumea a lăudat pe bloguri ce s-a întâmplat, mulți dintre autori fiindu-mi prieteni. :D

Aseară am asistat la două concerte. Atmosfera care s-a creat în jurul lor a fost fenomenală de-a dreptu, cel puțin pentru mine care am asistat din backstage la multe asemenea mișcări. Motiv pentru care cred că Smaranda Chișbora, jurnalistă angajată a eBihoreanul.ro, adică nu cred, sunt convins că a fost într-alt film. Dar despre asta într-un alt episod despre Toamna Orădeană. :D

Ar fi mișto să vedeți niște pozici de la ce a fost aseară, așa ca să vă faceți o idee. Începem cu Fly Project, care ca orice fly project puternic are în spate nu o femeie puternică, ci 3!!! Aviz Smaranda! 3 nu-i egal cu 2. Nici măcar în ungurește.

Fly Project făcându-și încălzirea, deși afară era cald. :D

1 fată, 2 fete, 3 fete

Între timp, bloagherii se rupeau. Pișcotarii dreacu!

fanii lor se pot vedea dezlănțuiți în spate, gardul a fost pus acolo pentru protecția lor

A urmat Șuie Paparude.

Care la finalul recitalului au apludat publicul. Pe care ei l-au văzut la fel de numeros ca și noi și la fel de gălăgios. Aviz Smaranda! Câteva sute de oameni nu-i egal cu câteva mii de oameni. Și dacă tot suntem aici, tu Smarandă, cum poți spune că orădenii nu păreau să asculte concertul din faţa lor, ci mai degrabă să bea sau să socializeze, lucru care l-a făcut pe solist să repete de câteva ori: “Oradea, nu se aude nimic!”????? Cum??? I mean, how stupid could you be? Atât de slabă mi se pare asta cu “Oradea, nu se aude nimic!” că nici nu știu cum să-i explic ce înseamnă. Orice MC folosește astfel de expresii, e fix ca și faza cu mânuțele pe sus. Sunt formule clasice pentru a comunica cu mulțimea. Nu milogeală.

Pe de altă parte, abia aștept seara! Cap de afiș: Trupa Veche și VH2.

Conluzia e că Toamna Orădeană e cea mai toamnă dintre toamne. :) Iar organizatorii sunt, repet cuvântul, fenomenali! :)

- To be continued –

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *