5

Traian Băsescu face video blogging pe Facebook

Când l-au suspendat pe Băsescu mi-am frecat mâinile și am zis că abia aștept să înceapă campania electorală, convins că voi avea parte de creativitate și de metode neconvenționale de promovare. În principal așteptam să văd cum se desfășoară campania în mediul online și sloganurile pe care le va folosi.

Mi s-a dat peste năsuc și mi s-a spus că-s plecat de acasă dacă aștept creativitate și metode neconvenționale (în România) de comunicare politică. Pentru că cele din 2007 și 2009 mi s-au părut mișto, am rămas cu așteptările mele. Ei bine,  (stafful de campanie al lui) Băse  folosește inteligent atât Twitter cât și Facebook.

Dacă pe Twitter dă glumițe, recent (pe la amiază) a pus bazele unei pagini de Facebook unde orice utilizator îl poate intervieva (că e mult spus “trage la răspundere” deși așa vrea să pară) pe Băsescu în scris iar el îi răspunde… în format video. Adică e video blogger sau vblogger, cum vreți să-i ziceți. Informația asta încă nu am văzut-o în presă.

Pagina arată așa:

 Iar instrucțiunile de folosire așa:

Cum funcționează: trimite-ne un mesaj cu ce ai să reproșezi lui Traian Băsescu. (Folosește butonul din dreapta sus, de sub fotografia microfonului) Mesajele iraționale sau vulgare nu se iau în seamă iar utilizatorii respectivi sunt banați. De asemenea, nu vom lua în considerare mesajele pro-Băsescu. Acest site e dedicat celor care sunt supărați pe el, nu celor care vor să-l încurajeze. Toate mesajele ajung la Traian Băsescu care răspunde în maximum 24 de ore. În fiecare zi alege un număr de 2-3 postari pentru a le răspunde video. Răspunsul video e publicat aici in fiecare zi la 18.30.

Unde aici înseamnă aici, unde puteți vedea și video-ul cu rol de promo.

Ca să încheiem de pe acum discuția despre cât de băsist sunt vă rog să luați la puricat arhiva. Tastați în căsuța search un nume PDL-ist. În plus dacă-mi semnalați când Ponta, Crin & USL o să facă ceva care să mă facă să zic wow! la nivel de comunicare și nu numai, promit că o să scriu și despre ei.

Până atunci să urmărim liniștiți campania lui Băsescu, spumele lui Crin, tupeul lui Ponta și inepțiile anteniștilor.

Și da, mă enervează teribil că etalează laptopul ăla de acum câteva generații. Nu-i ca și cum n-am fi conștienți de faptul că folosește cu totul și cu totul altceva mult mai actual. Ce-i drept era cam nașpa să apară cu un notebook de la Apple.

Later Edit Până am scris eu articolul ăsta (30 de minute) pagina a primit 100 de like-uri.

5 Comments

 1. Si eu sunt de acerd cu astfel de interactiuni, indiferent de ce culoare politica este omul dispus sa interactioneze cu cetatenii si sa le prezinte activitatea lor prin materiale interactive si usor de inteles.

  Mi-ar placea sa vad si la noi, precum face administratia americana, o sumarizare saptamanala a acivitatii Presedintelui si a masurilor luate pe plan legislativ.

  West Wing Week
  http://www.whitehouse.gov/photos-and-video/video/2012/07/13/west-wing-week-71312-or-lets-agree-do-what-we-agree

  De asemenea, demersul sustinut de Casa Alba prin care simplii cetateni pot face petitii iar cele mai votate ajung sa fie discutate la nivel oficial de administratia americana:

  We, the People:
  https://petitions.whitehouse.gov/

  • Cunosc în mare ce fac ei pe acolo. Am scris de câteva ori despre comunicarea lor pe online. Pe o scară de 1 la 10 ei sunt la 11 şi noi la 0,5 cu indulgenţă.

   • Eheee, Basescu sustinea inca din 2009, intniae de alegerile prezidentiale, ca avem crestere economica. U. E. nu mai sustine actuala conducere a Romaniei, vezi tevatura cu Spatiul Schengen. E pacat ca romanii de rand nu au nicio vina. Poate doar unii merita sa traiasca dupa cum au votat in 2009. Adica bine de tot. La anul se vor mari pensiile si salariile bugeterilor pt. ca este an electoral. Si atunci, in 2012, se va spune iar ca avem o crestere economica extraordinara!

  • Din păcate, da. Contul de Twitter l-a reactivat în ziua suspendării, după 900 (nouă sute!) de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *