5

Treeeece vreeeemea

Day 2. Cu totul altfel decât Day 1. Am apucat să văd Oradea la pas și cred că-mi place mai mult ca și Clujul. Dacă stau bine să mă gândesc m-aș muta aici. Dacă stau și mai bine să mă gândesc chiar o invidiez pe Nebuloasa. :) Am și motive pentru asta:

- Lucrează cu un director de festival, care totodată e și director al Casei de Cultură din Oradea, Flavius Bunoiu, care de la mine are toată aprecierea. Față de alți omologi de ai lui din alte orașe, omul e un… oarecum un vizionar. Citez din invidia omologilor mei orădeni:  Reamintim ca organizatorii au decis, in premiera, sa acorde acreditari si pentru blogerii oradeni. Nu știu câți cunoașteți asta, Toamna Orădeană e la a 20-a ediție, dar numai de doi ani de când Flavius e la cârmă s-a tranformat într-un eveniment cu adevărat mare și care datorită premierei cu acreditarea bloggerilor e mult mai vizibil la nivel național. E bine că cineva a înțeles că presa locală nu-i suficient de potentă de a comunica dincolo de granițele județului.

- Pentru că a putut vedea mai bine ca mine arhitectura orașului. În trei săptămâni clar a observat detalii, chiar și din fugă, care m-ar lăsa cu gură căscată. Asta e, am o plăcere ascunsă, îmi place să-mi belesc ochii la clădiriile monument. :)

Partea mișto a Toamnei Orădene e că în afară de faptul că s-au blocat niște drumuri de acces, nu am auzit nicio nemulțumire de la nimeni. Și am stat mult între oamenii care au participat într-un fel sau altul la festival.

Seara de ieri a fost mai vintage. Vârsta publicului a crescut vizibil față de cel care a fost cu o seară înainte, lucru perfect normal dat fiind faptul că au concertat Trupa Veche și VH2.  Probabil pentru că-s mai răutăcios din fire, nu mă așteptam la o seară memorabilă deloc. Plus că era mega frig! Eh, fost fost fix memorabilă.

Nu îl vezi în fiecare zi pe idolul mamelor nostre, Gabriel Cotabiță, în backstage, cu un iPad 2 în mână!!!!

Dacă vă întrebați ce făcea el cu iPad-ul, cum de altfel ne-am întrebat și noi, ei bine:

Eu cu Florica am trollat toooooată seara! :D Bine, țuica a fost un combustibil deloc de neglijat pentru asta, dar pentru că a fost tradițională și curată, recte fără E-uri, n-am putut să o refuz. În consecință ne-am făcut poză cu Gabriel Cotabiță și sper ca mama să fie mândră de mine! :D Când va ajunge la mine, veți fi primii care află, promit! :P

Pe scenă, după ce au fost în backstage, au urcat Trupa Veche. Din nefericire pentru mine, n-am putut fi hater, deși mi-am pregătit niște replici dinainte. Vocalul lor prestează mult peste așteptările mele, iar trupa în general e formată din oameni faini. :D Micul dejun luat în compania lor o demonstrează.

Și înainte să plec la gară vi-l arăt pe chitaristul VH2 care s-a despuiet spre deliciul unor blogherițe, deși afară erau sub 10 grade!

Paracetamol scrie pe el! :))

- To be continued – că plec la gară! :D

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *