4

Tu cu cine faci spamming la proteste?

Repet pentru a mia oară că sunt suspicios cu tot ce mă înconjoară. O fi defect profesional, n-o fi, ăsta-s eu. Am ridicat sprânceana a mirare la protestele spontane pro Raed Arafat, atinguvernamentale sau antiprezidențiale și mi s-a dovedit că am avut dreptate. Majoritatea au fost organizate de opoziția politică fie de activiști, deși nimeni nu și-a asumat calitatea de lider al mulțimii pe niciunde.

Nici la recentele acțiuni desfășurate împotriva ACTA n-am aplecat urechea și prin urmare n-am participat la ele chiar dacă m-ar afecta direct adoptarea ACTA în actuala formă. Principalele motive au fost că nici 10% nu cred că au citit ce prevede documentul ăla și nu cred că știu nici măcar ce înseamnă acronimul ACTA.

Plus că eram sigur că actiștii pro Roșia Montană/anti RMGC vor fi acolo și vor încerca să confiște și protestul ăsta cum au făcut și cu precedentele, indiferent de scopul lor.

Oameni politici, activiști, habarniști asezonați cu jurnaliști care caută doar senzaționalul – ingredientele cu care poți decredibiliza ușor niște proteste la care participă oameni de bună credință. Ce-am enumerat anterior cratimei formează o mulțime cu care nu vreau să mă asociez, eu, ca simplu cetățean.

P.S Am aflat cine-i sponsorul măștilor Anonymous distribuite sâmbătă la Cluj. Împărtășeșc cu voi astăzi, după ce mai verific niște detalii.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *