10

Tu faci realitatea! Cum se fabrică o ştire – partea a 2-a

După Mirela bugetara, poveste în care dacă bine-mi amintesc a intrat şi Realitatea TV care a difuzat nişte materiale cu respectivul subiect pentru a da puţin în Antene, a apărut omul care produce efectul unor rafale vânt care bate cu 60 km/h, pe plajă.

O fi fratele Mirelei, dracu’ ştie !?

Adrian Boioglu (despre site-ul lui minunat am scris acilea), fost reporter ProTV, actual corespondent Realitatea TV pe Constanţa, transmite de pe plajă de la Mamaia, unde vântul bate cu putere.

Conform lui, practic nu se poate sta pe plajă, acolo unde el de fapt stă neclintit şi transmite (!) şi mai mult nisipul e vânturat de puterea vântului care vântuieşte cu 60 km/h. Moment în care ne spune că colegul lui, camaranul, ne va arăta cum zboară nisipul care până atunci nu intra în cadru. Colegul cameraman mută camera spre dreapta şi practic dă legătura unui individ care ŞOC! dă cu cracii prin nisip pe direcţia camerei pentru a fi în concordanţă cu ce spunea Boioglu.

Că aşa-i în transmisile TV, în direct. Îţi trebuie scenarişti pentru scenariu dramatic, actori, decor, maşinişti etc. Teatru de stradă în toată regula.

 

Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Pe principiul nu lăsa realitatea să-ţi strice o ştire bună: voi faceţi realitatea, noi facem pe proştii.

Bine că au arătat cu degeţelul către Antena 1 când a făcut-o de oaie cu Mirela bugetara. Altfel nu ştiam care cum truchează/trunchiază ştiri. Deontologilor şi mari presari ce sunteţi voi angajaţi la cea mai bună televiziune de ştiri din România!

LE: După cum vedeţi mai jos în comentarii, Adrian Boioglu a explicat că nu e o ştire regizată ci o glumă proastă. Ca să ţinem viu spiritul dreptului la replică, am pus textul într-un nou articol.

 

10 Comments

 1. Nu’ş de ce îmi vine să uit unde-i telecomanda televizorului. Şi să reziliez contractul cu furnizorul de cablu tv.

 2. Nu este o stire regizata, ci o gluma proasta facuta de cameramanul Digi TV, Corespondent la Constanta, Marius Pantu.

  As aprecia daca ai updata textul in consecinta.

  Situatia s-a petrecut in felul urmator: Live-ul de la ora 16:00 pe care l-am facut pentru Realitatea TV era urmat de unul similar facut de colegii de la Digi TV. Cameramanul Digi TV, Marius Pantu a plecat de linga trepiedul lui si s-a apropiat de zona in care faceam noi direct.

  Cu citeva secunde inainte sa intram in Live, Marius Pantu a inceput sa dea cu piciorul in nisip. Nu a fost indemnat de nimeni (in niciun caz de mine sau de cameramanul meu) si doar a vrut sa faca o gluma proasta, spune el.

  Atunci cind cameramanul meu a miscat camera de pe mine eu eram cu spatele la individul de la Digi TV. Nu am vazut ce facea el. Cameramanul meu era “orbit” de vantul destul de puternic si de nisipul care oricum venea in zona aia, asa ca nu a vazut ce apare pe LCD-ul camerei si nici pe Marius Pantu nu l-a vazut.

  Cert este ca la TV s-a vazut cu totul altceva. Situatia nu a fost deloc regizata. A fost doar una dintre glumele proaste facute de Marius Pantu, cameramanul Digi TV.

  Pentru cei interesati, exista si un film (fara sigla) in care se vede fata individului.

  • Salut Adrian, mersi pentru răspuns. Am facut update şi un nou articol. Aştept şi varianta lui Marius, oriunde ar fi ea publicată. Arată-ne şi nouă clipul ăla de care vorbeşti.

  • http://cehy.ro/realitatea-tv-difuzeaza-stiri-regizate/

   si asta e tot o gluma proasta a cameramanului de la DIGI?

   tot la I-realitatea , daca nu cumva ai uitat…super stirea cu baba care lesina la o manifestatie dupa ce reporterita ii face semn…:))

   ma indoiesc ca a fost o gluma, este pur si simplu modul de lucru al acestei vrajeli nerusinat ecare se numeste televiziune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *