4

Turiştii nu sunt deştepţi

Se dă o ştire de ultimă oră. În jur 40 de oameni sunt blocaţi pe munte la peste 2.000m altitudine, la Bâlea Lac, şi din cauza vântului care s-a pornit între timp şi bate în rafale cu 70km/oră, telecabina a devenit nefuncţională. De reţinut e faptul că toţi au fost avertizaţi la urcare că s-ar putea să rămână blocaţi pentru că vremea devine din ce în ce mai naşpa. Turiştii au făcut ce-au ştiut ei mai bine şi au ignorat aspectul ăsta.

Udpade la ştirea de ultimă oră:

Aproximativ 15 turişti dintre cei 40 care au rămas blocaţi joi seara la Bâlea Lac, au plecat pe jos către Bâlea Cascadă fără acordul salvamontiştilor.

[...] Persoanele care au plecat în ciuda avertisemntelor autorităţilor, şi-au motivat decizia prin faptul că nu  au bani de cazare. Potrivit şefului Serviciului Salvamont Cârţa, Virgil Grosaru, viaţa lor nu este deocamdată în pericol şi dacă va fi cazul se va interveni pentru recuperare. [...] sursa: radiocluj.ro

Deci au ignorat avertismentul la urcare, la fel au făcut şi la coborâre cu o scuză tâmpită! Pun pariu că sunt echipaţi cu pantofi şi cămăşi, gata de club. Vin dintr-o zonă montană şi ştiu cum vin “orăşenii” pe munte. Cine are de lucru în condiţiile astea? Exact. Salvamontul. Fie că supravieţuiesc, fie că nu.

Românii Turiştii sunt deştepţi. Să facem o campanie pe Google şi pentru asta.

4 Comments

  1. Mai că le-aş ura ceva nu foarte fericit, dar sunt oameni şi mă gândesc în primul rând la asta. Altfel, o adunătură de tâmpiţi.

  2. Si uite asa apar accidentele pe munte… se merge pe principiul “mie nu mi se intampla nimic” , pana la proba contrara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *