2

Uite două mașini cu număr de România!

Ieri ne-am luat catrafusele cu gândul de a părăsi țara. Temporar. Și ne-a ieșit pasența. După câteva ore de mers cu mașina și 2 devieri de la rută am ajuns la Hajdu-nu-ști-cum-slo. :D Practic acum cică suntem în concediu.

Stațiunea e un fel de Băile Felix mult mai evoluată și cu mult mai mulți unguri de origine maghiară. :D Ceea ce nu ne deranjează neapărat, că altfel nu veneam în mod deliberat să ne lăsăm la ei banii munciți cu palmele noastre de români!

E mișto. Liniște. Pe străzi suntem doar noi și restul cuplurilor 50 +, ceea ce dă locului un aer de Govora sau Călimănești.

Atât de bine comunicăm cu oamenii de aici încât mă doare umărul. Maghiara e sanscrită pentru mine. Meniuri există-n română, chelneri nu.

Do you speak English? – No. – Romanian?! – NO! No… hai să merem și ne mai zgâim ochii la afișe, că poate ne lămurim. 

Când am ajuns aici ne-am învârtit cam 2 ore după o cazare din aia ca-n poveștile prietenilor: ieftină și decentă. Ete fâs! S-au prins ungurii că nemții și polonezii au început să vină după închiderea sezonului și prețurile îs la fel ca-n timpul sezonului.

Problema cea mai apăsătoare era pentru mine limba, acu am banghit care cum și pe unde vorbește engleză și-s la cileanu. Frate, deci m-a prins o frustrare de zile mari! De parcă aș fi fost prima dată-ntre ei. Mă șimțeam copleșit de ei, dar atât de copleșit încât am uitat să mai vorbesc și engleză! Azi am rememorat puțin dialogurile pe care le-am avut cu mândră-mea în urma cărora ea râdea isteric 15 minute și eu mă enervam că nu știam de ce râde!

La un moment dat am ajuns în fața ștrandului acoperit, și resemnat că voi dormi în mașină, îmi aprind o țigară… trag primul fum și îl expir la pachet cu o înjurătură seacă. Ea încearcă să-mi ridice moralul:

- La să că ne înțelegem noi cumva cu ei… uite 2 mașini cu număr de România!

- Unde?

- Uite aici! În dreapta!

- Alea-s numere de România? Tu nu vezi că-s de Covasna și Harghita?!

Azi am înțeles de ce râdea isteric. Dar asta nu înseamnă că n-am avut dreptate! :D

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *