2

Un alt motiv să zici că românii nu merită nimic

În dimineaţa asta, ca în oricare alta, dau o geană peste ştirile din zilele trecute fie pentru a le actualiza pe cele oarecum apuse, dar cu acţiunea în desfăşurare, fie pentru a redacta altele noi apărute peste noapte sau, de ce nu, pentru a mă documenta aşa, pentru sufletul meu.

Şi ce văd eu citind în diagonală pe portalurile de ştiri? Că iar suntem de toată jena, concluzie care am tras-o în următoarele 5 secunde după ce am citit despre proiectul care m-a încântat încă de când era doar pe foaie:

Autorităţile din Alba Iulia vor introduce un sistem de supraveghere video a interiorului fortificaţiei bastionare.

Motivul îl constituie faptul că, la mai puţin de trei săptămâni de la inaugurarea unor noi trasee, în a căror reabilitare s-au investit peste 10 milioane de euro, florile au dispărut peste noapte, iar unele cabluri au fost secţionate.

Sâmbătă, cu prilejul inaugurării unei noi căi pietonale de acces în cetate, primarul Mircea Hava a constatat că florile plantate lângă Obeliscul lui “Horea, Cloşca şi Crişan” au fost tăiate cu foarfeca, iar cablurile din cele două tuneluri, inaugurate ieri, au fost, de asemena, tăiate.

De sâmbătă, localnicii şi turiştii pot opta pentru o nouă intrare, prin două tuneluri restaurate impecabil şi iluminate, care facilitează accesul în Cetate în zona terenurilor de tenis. Cetatea din Alba Iulia a fost ridicată între anii 1714 şi 1738, după un plan al arhitectului italian Giovanni Morando Visconti.                                                                                                                      sursa: www.radiocluj.ro

Şi aş mai adăuga eu, de la orele de istorie, că e cea mai impresionantă cetate de acest gen din sud-estul Europei, în special datorită porţilor care asigurau accesul.

Mda… deci, noi ca şi comunitate, primim bani de la Uniunea Europeană pentru o investiţie de jdemii de euro ca să avem şi noi de unde să ne luăm o pită şi pentru a avea cu ne mândri, că tare ne place să ne batem cu cărămida-n piept, şi ce facem noi? Cum mulţumim? Cu foarfeca. Care culmea, nu-i folosită pentru a tăia panglica de inaugurare, ci panseluţele şi cablurile.

Vedeţi mă, de ce nu merităm nimic şi suntem luaţi la 11m de vestici? Sper ca măcar nepoţii mei să prindă o Românie mai cu bun simţ. Cel puţin eu încerc să contribui la asta.

2 Comments

  1. ma io dau vina si pe autoritati… ca nu instituie o lege gen: daca te prind ca tai florile cu foarfeca, iti tai un coi/ovar jos … scurt … serios acum, tu crezi ca nemtii din cauza ca is rasa pura nu arunca pe jos… ete curu … daca iti baga o amenda, de o sa plangi cu ea in mana, nu mai faci….

    • Supă ce am convieţuit cu nişte, pot spune că ăia au bunul simt în AND. Dar cu siguranţă, a fost nevoie de nişte legi care să-i aducă în starea de astăzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *