7

Un alt secret din ograda noastră, împărtășit cu Europa

Elena “EBA” Băsescu. La scurt timp după ce și-a dat acordul pentru actuala formă a ceea ce ține să devină un tratat cu acte în regulă, și anume ACTA, epatează din nou și intră în atenția publică cu o altă chestie deșteaptă. În plus ne demonstrează că are memorie bună și poate imita cu succes oamenii din viața ei.

Acum 3 zile, în calitate de europarlamentar, a luat cuvântul în Parlamentul European și a zis un secret despre sistemul educațional din România:

Tinerii s-au indreptat in numar mare catre universitati, ceea ce a dus la o inflatie de diplome, mai ales in domenii ca Drept si Economie. Nu spun ca este un lucru rau, dar uneori este nevoie de muncitori ca tamplari, electricieni, instalatori si nu-i mai poti gasi astazi in randul populatiei tinere. Cred ca aceasta situatie reprezinta un semnal de alarma. sursa

Pe mine m-a amuzat. Văd că alții însă au luat-o în serios și au zis ceva de genul: Băi, nu-mi place Elena Băsescu de niciun fel, dar trebuie să fiu de acord cu ea la faza asta. A zis-o! A spus un adevăr!

Alo! Prin anul 2009 tatăl, președintele Taian Băsescu, reclama ministrului educației de atunci, Ecaterina Adronescu, aceleași deficiențe cu mențiunea că școala în forma de atunci scoate tâmpiți. Noroc că am termiat cu câțiva ani înainte, păcat de soră-mea. Dacă vă mai aduceți aminte atunci el era în faza în care arăta cu degetul toate lucrurile proaste din țara asta și toată lumea exalta de fericire că ce președinte domnule! Cum le spune el lucrurilor pe nume!

Trei ani mai târziu avem aceleași școli și profesori care scot tâmpiți pe bandă rulantă, iar număr mare de diplome semnate de rectori care prin asta se fac  și ei vinovați de diluarea învățământului, a rămas constant.

Trei ani mai târziu nu s-a schimbat nimic. Ba da. Sunt prea drastic. Avem un ministru fumat și un reprezentat în Parlamentul European, care dă voturi tâmpite, care nu zice nimic atunci cât ia cuvântul și când o face repeta ce-a zis tatăl ei! Nu e nimic WOW în asta. Dar nimic! În termeni de actualitate, oarecum a zis freezing rain în loc de polei.

Există cel puțin o vietate, viu colorată, care ar putea face treaba ei, ieftin. Pentru un biscute, doi…

Acum serios. Sunt lucruri noi pe care europenii le-ar putea afla despre noi?

7 Comments

  1. În fapt şi ea este o victimă a lipsei de reformă a sistemului de învăţământ. Dacă-l reforma cum trebuie tatăl ei acum aveam, în premieră, o chelneriţă reprezentant în PE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *