2

Un nou jucător pe piaţa de televiziune din România: HDMI!

După cum m-am mai destăinuit, de câte ori am avut ocazia, nu mă mai uit la teveu de câţiva ani buni. Cam de cinci. În tot timpul ăsta mi-am potolit setea de informaţie pe net, că, har Domnului, conexiune este în orice colţ obscur. Minunea asta tehnologică facilitează şi accesul la diferite canale de televiziune pe care le accesez încă ocazinal, aşa că lipsa televizorului n-am simţit-o.

Dar au simţit-o alţii, care-mi veneau în vizită.

- Foarte fain la voi. Fain aţi amenajat aici. Cred că v-o costat ceva.

- Banii ca banii, dar timpul pierdut şi nervii tociţi…

- Aham.. dar televizorul? Unde l-aţi pus?

- Nu l-am pus.

- Aaa! Îl aveţi încă-n cutie?! Cunosc pe cineva care are bormaşină şi vi-l poate prinde pe perete.

- Nu nu.. nu avem, şi apăi îi musai să fie elcedeu sau plasmă, de nu mi-ai acordat prezumţia de televizor cu tub?

- Nu aveţi televizor????!! Şi cum…

- Nu. Nu mai am de când am ajuns în Cluj. Şi uite ce mare şi frumos m-am făcut. Nici nu-i simt lipsa. Când am chef, mă uit pe net.

- ….

Discuţiile de genul celor de mai sus le-am suportat cam un an. Deja aveam textul pregătit şi-l recitam instinctiv pentru fiecare nou venit în noua-mi casă. Devenise rutină! :)) Şi, ca să ies din rutină, m-am lăsat combinat!

După luni întregi de combinaţii iniţiate de ştim-noi-cine, urmate de prospectări ale magazinelor de profil, mi-am luat televizor! :)) Nu vă mai povestesc cum m-am pticurat tăt tăt tăt pe mine până i-am montat piciorul, că nimic nu era ca-n schema venită la pachet. Vă spun doar că el tronează în living, scos din priză, cu un cablu HDMI înfipt în fund, pe care-l mai leg din când în când la laptop. :))

Dar nu-i de ajuns pentru ce-i din jurul meu! Acum primesc alte întrebări, uşor de intuit, şi anume dacă mi-am făcut sau nu contract cu un provider de semnal TV. Cea mai recentă discuţie care se anunţa iritantă, s-a terminat memorabil :)) :

- Ţi-ai băgat, mă, cablu? Cu cine? RDS, UPC?

- DA, mă, mi-am băgat, răspund vizibil iritat. Mi-am băgat HDMI!

- HDMI? Ăştia-s noi pe piaţă?!

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *