0

Unde și când ninge de fapt ca-n povești

E frumos când ninge în metropolă, oricare ar fi ea, dar niciodată nu e ca la mine acasă, la Hațeg. Panorama din balcon îmi arată vârful Retezat… și cu asta cred că nici nu mai simțiți nevoia de a afla alte detalii.

Oricum, în Parcul Național Retezat vă asigur că iarna e ca-n povești. Și pariez pe cearcănele mele că așa e și-n Munții Apuseni.

Când ninge-n oraș… niciodată nu ninge ca-n povești. E doar o iluzie creată de invenția care te desparte de realitate, dar îți dă impresia că o cunoști: geamul (termopan). Niciodată nu ninge ca-n povești. Întrebați drumarii. Întrebați oamenii care sunt în trafic. Cel mult vă vor spune că ninge ca-n poveștile dereglatului de Hans Christian Andersen care nici nu-și amintește când a scris ultima dată o poveste cu happy end.

Va ninge ca-n povești în funcție de care parte a geamului ești. Dacă ești pe partea cu + 24 de grade, e clar ca-n povești. Dacă ești de cealaltă parte… cu – 24, ei bine, din poziția asta clar ninge ca-n poveștile horror și-i o vreme de tătă p*la.

Știți unde ninge de fapt ca-n povești de oricare parte a geamului ești? La munte. Să luăm un exemplu, un caz particular.

În weekend voi merge într-un loc desprins parcă din visul lui Mutu. Adrian Mutu. Totul e alb în jur și poți trage pe nas… aer de munte. Atât cât te țin alveolele pulmonare. Acolo ninge ca-n povești, unde-i Cabana Moților. Vezi foto aici sau mai sus!

Va fi acolo extrem de multă zăpadă, apoi va veni un porc, apoi va fi pomana lui în compania ceterașilor și a altor oameni care vor lua parte la wwwparty christmas edition by Florica și Zicu & Crivăț care se va simți, bănuiesc, în elementul lui.

[...] petrecem alături de oameni dragi nouă, după un an plin de muncă și evenimente, și să promovăm tradițiile din această zonă. Într-o lume ultra-tehnologizată, e bine, uneori, să revii la lucrurile simple și să te bucuri de ele #alaturideceidragi. Varianta neoficială e că ne dorim un chef monstruos [...] via tvdece.ro

Ceea ce vă doresc și vouă. Un sfârșit de săptămâna cu toate ingredientele de care eu voi avea parte. Cum ar veni, la înălțime și toțuși în ceață, alături de cei dragi. Hrușcă & Fuego not included. 

Și nu uitați: înainte să spuneți pe Facebook/Twitter etc că ninge ca-n povești, gândiți-vă de care parte a geamului sunteți și lumea poate fi un loc cu mai puție înjurături la adresa voastră.

#wwwparty este un eveniment susținut de Cabana Moților, prin magazinul de bunătăți “cămara de la munte“. Sponsori: SiemensLumea lumânărilorUrsusDomeniile Sâmburești și Aqua Carpatica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *