4

Ursușii vechi și noi

Am pierdut o fabrică și am câștigat un obiectiv turistic. Cam la asta pot spune că se rezumă schimbarea pe care a făcut-o SAB Miller la Cluj, prin închiderea vechii fabrici de bere Ursus și deschiderea unei linii mici de producție, așa, doar pentru localnici.

Drumul n-a fost unul ușor pentru ei. Practic s-au văzut nevoiți să facă pasul ăsta pentru că o bună partea din comunitatea clujeană s-a răzvrătit de îndată ce s-a dat, oficial, marele anunț de închidere. Da, câteodată consumatorul poate dicta unele schimbări pe care producătorul poate nu le-a prevăzut.

Și iată că săptămâna trecută, după serii întregi de consultări cu comunitatea locală, atât aia offline cât și aia online, s-a deschis mini linia de producție Ursus, o premieră pentru concern care va fi de acum atent supravegheată pentru a vedea rezultatele. Eu zic că nu vor întâzia să apară, ami ales că ieri toți care au intrat în clădire aaveau impresia că pășesc într-un loc de pelerinaj sau într-un muzeu. Lucru care nu se va schimba prea curând pentru că oricine va tranzita orașul va vrea să bea o nefiltrată de Cluj, produsă direct sub nasul lui și pentru a vedea ceva ce, totuși, cu chiu cu vai s-a încăpățânat să rămână în centrul urbei din 1871.

După deschiderea de joi, am trecut și ieri pe acolo, mai mult pentru a le arăta unor prieteni timișoreni ce avem noi. Și le-a plăcut enorm, dar nu mai mult decât mi-au plăcut mie micii și cartofii prăjiți aduși în 15 minute de la comandă.

Am apreciat atenția acordată detaliilor, ceea ce pentru mine denotă interes, totul este făcut cu gust și nu poți să nu observi că cel puțin un artist și-a băgat mâna în schițe. Dacă scanați QR code-urile de pe pereți o să înțelegeți ce zic. :) Meniul este extrem de variat, tot ce vrea suflețelul tău găsești. O halbă de bere nefiltrată la 0,4L costă 5 lei, iar una de 1L o iei la 10 lei. În fond, berea ne doare, orice altceva e superflu. :D Context în care presimt că Piezișa va fi furată de Berăria Ursus care are o capacitate de cam 300 de locuri.

Știu că v-am făcut curioși și v-am făcut să mergeți cel puțin o dată! :P

Am fost acuzat pe nedrept că entuziasmul meu vis a vis de noua jucărie a municipiului, ar fi fost cumpărat de către brandul în discuție. Ei bine, nimic mai neadevărat! :D Tot ce am scris până acum despre Ursus rămâne în picioare. Probabil că bucuria mea e pur subiectivă, pentru că m-am născut într-o familie de berari. Deși consumator de bere am devenit doar din 2006, de când am venit la facultate. Buget mic, bere ieftină. Știți voi.

Salut noua schimbare, dar totuși, îmi va lipsi bere Cluj de pe etichetă și mirosul de borhot proaspăt din stația Agronomie. Mă făcea să mă simt ca acasă. :)

4 Comments

  1. atâta timp cât o să reziste tentaţiei manelizării şi o să aibă conducerea nervi să vină mereu cu câte ceva nou, poate fi grozav acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *