1

Urzica reloaded

Deși campania electorală s-a cam terminat, pe litoral se aruncă fluturași cu mazăre din elicopter, iar la mine în comună (uselistă) un număr decent de ziare de partid tot mai sunt de găsit în magazinul alimentar de jos.

Am luat un exemplar, l-am răsfoit, am apreciat că e color și imediat după mi-am amintit de celebrul almanah Urzica din perioada comunistă. Scrie sub titlu că e “publicație de informare privind referendmul pentru demiterea președintelui României”, dar io numa’ informare despre referendum n-am găsit. N-am dibuit nici cine l-a tipărit și nici în câte exemplare a fost scos.

Am găsit în schimb… nu știu cum să vă zic dar eu am mai văzut o așa propagandă de partid doar în almanahul Urzica, că de asta mi-am și amintit de el. Propagandă cu puțină dezinformare, bineînțeles. Probabil că deprinderile vechi nu se uită ușor.

Editorialul e al lui Stelian Tănase.

          

Mda. Așa arată un material de informare. Tot ce se scrie în el e împotriva adversarului tău politic pe care vrei să-l înfunzi cu orice preț.

E acolo un material cu o tanti și un bătrânel care n-au bani din cauza lui Băsescu. Voi, useliștilor, ce o să faceți? O să le dați cu sacul? Ați mărit salariile tăiate de pedeliști. Foarte bine. Doar că le-ați mărit pe foaie. Administrațiile locale n-au bani să acopere nici măcar prima tură de măriri de 8%. Sunt convins că de recuperare totală nici nu poate fi vorba, nici acum, nici la anul. Dar cui îi pasă? Atâtâ timp cât electoratul înghite gălușca fierbinte e totul ok.

Și cum dracu’ să spui pe prima pagină că vei respecta Constituția când ai călcat deja niște stat de drept în picioare? Dacă a fost spusă în somn, o accept. De când s-a preluat puterea singura preocupare a fost arderea pe rug a lui Băsescu și spălarea rufelor cu mai mulți detergenți (vezi acuzațiile de plagiat la adresa lui Ponta). Restul populației a fost lasată-n planul doi. Ei bine, printre restul populației lăsată-n planul doi mă număr și eu. Ghiciți cum voi ștampila mâine.

Fiecare ușă de intare în bloc de pe strada mea are afișul ăsta lipit pe geam. De aseară.

Cât despre îndemnul pedeleilor de a sta acasă și a nu merge la vot… ei bine, nu-i puțin cam dubaș că cei pe care-i faci comuniști îndeamnă la vot și tu, democratule, îndemni la a nu merge la vot?

P.S. Informații pe bune despre “ce se întâmplă dacă mergem/nu mergem la vot și dacă Băsescu este sau nu demis” găsiți aici.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *