4

Vă rog, puțină atenție la micile detalii care fac diferența

Există două feluri de birturi/baruri/cluburi/șamd: alea în care bei ca să te distrezi și alea în care te distrezi și uiți cât bei.

De-a lungul timpului, având o viață de noapte intensă până nu de mult, am frecventat tot felul de localuri, de la cel mai penibil până la cel mai de fițe. Nu de puține ori am fost plăcut impresionat de unele lucruri care se găseau în prima categorie, și total contrariat de altele găsite în a doua.

De Broadway-ul din Cluj am tot auzit și am tot trecut pe lângă el, dar niciodată n-am intrat. De afară arăta foarte bine, elegant, stilat și mi-am promis că trebuie să-l trec pe lista de to do, că sigur nu o să-mi pară rău.

Aseară, pentru că Ada și Cătălin sunt atrași de localul cu pricina, am aterizat acolo să o sărbătorim pe Ada, care tocmai a împlinit o frumoasă vârstă. :P

Am ajuns pe la 22.30. Nici n-am intrat bine pe ușă și patronul, că așa s-a recomandat ulterior, ne-a luat în primire și ne-a îndrumat către masa rezervată. Ne-am așezat la masă, și cam o oră mi-am belit ochii pe tavan și pereți, culmea, fără intenția de a băga de vină, cum fac tot timpul. Totul pare aranjat cu gust, așa că o să mă opresc aici, fără a încerca să fiu cârcotaș la capitolul ăsta. Că pot! :D

Am comandat o sticlă de vodka care venea la pachet cu niște energizante albastre, și care au ajuns pe masă însoțite de o frapieră plină cu gheață, cum de altfel e normal. Ce nu e normal, având în vedere prețurile din meniu și rafinamentul pe care vrea să-l afișeze locul, frapiera aia era din tablă, ușor îndoită, fără toartă și nu avea clește pentru gheață ci o linguriță din plastic care imita inoxul:


Mai are rost să vă zic cât am alergat cu lingurița după bucățile de gheață? Care erau imense în comparație cu ustensila. Dacă eu m-am încăpățânat să pescuiesc apa în stare solidă, ei bine, restul s-au resemnat și au fost nevoiți să pună cu mâna.

O altă chestie, pentru mine, baia e oglinda localului. Dacă ea nu-i ok, atunci ceva scârțâie.

Dacă la băieți locul unde merge regele singur e încăpător și permite bărbaților să facă pipi în grup, la fete am înțeles că există un singur vas de toaletă. Așa că fetele pot adormi liniștite în timp ce stau la rând să facă pipilică. Sau pot face chiar pe ele, depinde doar de cât de bine-i antrenată vezica. Dar măcar au oglindă, obiect de mobilier care la bărbați lipsește cu desăvârșire, la fel cum lipsește și posibilitatea de a închide ușa de la încăperea care adăpostește vasul de toaletă, ăla cu capac pe care-l au și fetele.

Chestiile astea, care poate unii le cataloghează drept insipide, inodore, incolore, pentru mine fac diferența. Dacă tu încasezi la final, de la masa mea, jumătate de salar bunicel, mă aștept să-mi oferi servicii pe măsură. Lipsa lor, o voi numi lipsă de respect pentru client.

În rest muzica foarte bine aleasă, ’80 – ’90, atmosfera mai mult decât plăcută și asta nu datorită MC-ului ci  oamenilor care frecventează locul cu bun simț și dacă se bagă în tine, știu să-și ceară scuze, patron atent la ce se întâmplă în jur. Așa că toate astea au contribuit la ceața care s-a lăsat  la un moment dat peste vederea mea:

Deci a fost ok băăăăă! :)) Puțină atenție la detalii și devine locul meu preferat. :)

 

4 Comments

  1. De o luna ma pregatesc sa scriu despre baia din Broadway. In aceeasi seara in care nu te puteai tu uita in oglinda, eu stateam pe varfuri in baie, ca dospea hartia igienica in apa pana la glezna. yac yac. Un loc asa fain cum poate avea asa o baie, au nevoie urgenta de un „WC-olog” :P

  2. Nehh. Oricum intre timp mi-a venit altu legat de baruri :P Important e sa ia cineva masuri in privinta asta. Ai putea face ceva daca tot te-ai imprietenit cu patronul dupa ce stii tu =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *