1

Viva la TIFFolucion!

Anul trecut mi-a picat cu tronc, ca niciodată, Festivalul Internaţional de Film Transivania. Cei cu care atârn prin online ştiu despre ce vorbesc. :D A fost mişto, pentru că deşi am văzut doar un singur film, am fost extrem de prezent la TIFF prin intermediul Twitter-ului. Îmi place să cred că am pus umărul la promovarea timidă din online a festivalului de film, dar asta rămâne la apreciarea altora. Dacă tot suntem aici, pe surse sigure :D, ştiu că ediţia din 2011 va fi una serios reprezentată în social media, aşa că ţineţi-vă bine pentru că o să vedeţi “roşu” în faţa ochilor! :D

Şi anul acesta, ca în cei precedenţi, Clujul devine pentru o săptămână şi ceva capitala cinematografiei, cel puţin româneşti dacă nu europene. De data asta însă va fi ceva mai special decât a fost până acum pentru că TIFF a ajuns la cea de-a 10-a ediţie.

Şi la ceas aniversar, e mişto să faci lucuri care să dea motiv de mirare pozitivă celor care te urmăresc de aproape. Din nou din surse sigure, ştiu că se bat palmele la foc continuu pentru a concretiza premiere care vor face mai mare wow-ul ediţiei 2011.

Recent s-au definitivat o serie de proiecte care vor fi puse în practică în perioada 3-12 iunie. Astăzi vă prezint doar două, dar vă asigur că în backstage se pregătesc multe altele.

Ca să susţin cu argumente gândurile serioase pentru abordarea online-ului, scot în faţă un workshop prezidat de Thomas Mai, care va fi dedicat Crowdfunding-ului, Social Media şi Distribuţiei 2.0. Detalii despre nenea ăsta care are un CV intimidant şi despre ce va face el la Cluj, găsiţi aici. Off the record, mă întrebam de dimineaţă cu Daniel Rus dacă s-a mai făcut aşa ceva în România, că în inima ardealului clar nu.

Rămânem tot în sfera digitală, pentru că şi al doilea proiect despre care vreau să vorbesc foloseşte noile tehnologii. Se află la a 9-a ediţiei şi din punctul meu de vedere a devenit deja un brand al TIFF. Este vorba despe Let’s go digital, în cadrul căruia “timp de 10 zile participantii la proiect iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgand intensiv toate etapele realizarii unui film: scrierea scenariului, filmare, editare.”

Detalii aici, înscrieri aici, filmul de prezentare icişa :D :

Nu ştiu despre voi, dar io unu abia aştept să înceapă TIFF 2011! :)

 

One Comment

  1. Vorbim și noi pe surse puțin :D nu s-a mai făcut așa ceva. Dar sunt primul din Cluj care a scris de crowdfunding, acum vreo 3-4 luni pe blog:) TIFF made my dream true :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *