0

Zolty la Radio Cluj

În general nu sunt uşor de impresionat. Prin natura meseriei cunosc foarte bine tertipurile la care apelează presa pentru a expune un caz umanitar aşa de fain încât să scoată de la tine, în ordinea importanţei:

  • rating
  • lacrimi
  • bani

Pro TV e specialist în aşa ceva. Au oamenii ăia o şcoală pe nişa asta, încât orice e lacrimogen, în breaslă primeşte eticheta de lucru protevist. :D Da, ştiiiu. Suntem hateri.

Ei bine, campania lui Groparu pentru Zolty m-a făcut atent. Am citit, m-am documentat, am vorbit cu iniţiatorul despre caz şi chiar am fost în Bogata, comuna antiteză de lângă Turda,  pentru a-l vedea pe Zolty şi pentru a vorbi cu el.

Am plecat de acolo cu nişte lecţii învăţate, printre care şi cea care-mi spune că trebuie să mă opresc din lamentat! Chiar dacă am tot ce-mi trebuie, găsesc ceva despre care să mă plâng: ba că-mi lipseşte, ba că nu-mi ajunge. Pe Zolty nu l-am auzit să se plângă decât de muncitorii pe care i-a chemat să mai lucreze la casa care stă să pice pe el.

Vizita mea la Zolty acasă s-a transformat apoi în dorinţa de a da o mână de ajutor. După câteva ore de consultări şi dezbateri am reuşit să fac un interviu telefonic cu el şi cu Groparu care apoi s-a concretizat într-un material monstru de peste 7 minute. Pentru mine este o premieră, e prima campanie umanitară în care mă implic şi primul material pe radio cu o astfel de durată la care am lucrat câteva ore bune. Să comprimi o astfel de poveste în câteva minute nu-i chiar de ici de colo. Sper că mi-a ieşit. :)

Radio Cluj – Să-l consolidăm pe Zolty

Asculta mai multe audio podcast

Împreună cu Bogdan, am reuşit să mediatizăm cazul pe Radio Cluj care se aude în 8 judeţe. A fost difuzat ieri, dar Radio Cluj va susţine în continuare demersul lui Groparu. :)

M-ar bucura enorm să ştiu că a atras atenţia măcar unei singure persoane. În continuare avem la dispoziţie cel puţin trei modalităţi prin care-l putem ajuta pe Zolty:

- să intrăm pe site-ul lui Zolty şi să donăm un leu, 2, 3 sau mai mulţi prin Pay Pal

- donaţii se pot face şi în contul RO14INGB0000999900198927 deţinut de colegul domnului Groparu,  Attila Ilyes

- sau putem dona materiale de construcţie necesare pentru consolidarea casei lui Zolty sau de ce nu, prin muncă voluntară cum de altfel intenţionez să fac şi eu.

Online-ul dacă vrea, munţii îi poate muta! Sau cum era? :D Oricum, de devierea Someşului se ocupă constructorii pistei de aterizare de pe aeroport. :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *